Косово* написано малим словима на семафору у Севиљи /ФОТО/

ФС Шпаније се делимично придржао првобитних намера и тзв. репрезентацију Косова није дочекао као друге екипе против којих је играо.

Фудбалска репрезентација Шпаније и тзв. Косова играју утакмицу трећег кола квалификација за Светско првенство, а како Шпанци нису признали једнострано проглашење независности јужне српске покрајине, неће Космет ни третирати као државу.


Меч је почео у 20.45, а светом круже фотографије из Севиље, посебно семафора. Шпанци су решили да не признају тзв. Косово међуосталом и тако што су назив тог тима свугде написали малим словима.

У најави утакмице су Шпанци тзв. репрезентацију Косова назвали „Косовска фудбалска федерација“ када је избио скандал од стране гостујућих новинара у Севиљи и портпарола савеза из Приштина.

Међутим, државно поштовање или признање у овом облику, спортском, мада је голман тзв. Косова Ујкани рекао за шпанске медије како су фудбал и спорт изнад свега, у Шпанији овога пута неће добити.

У међувремену се огласио и шпански тренер Кристијан Колас који је разбеснео нацију изјавом о свему што се догађа везано за овај меч.

Подсетимо, Шпанија не признаје тзв. Косово као државу, а закони ове земље не дозвољавају да се химна непризнате државе емитује на јавној телевизији.

Blic


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО