„По први пут“ Требиње каска за Билећом и Љубињем: Од данас попусти за породице са троје и више дјеце у Билећи

Породице из Билеће са троје и више дјеце од данас ће имати право на попуст приликом куповине робе и услуга код привредних субјеката укључених у пројекат “Пријатељи породице”, потврђено је из те општине.

Уговор о реализацији тог пројекта, који је потписан данас у Билећи, реализују фондација “За породицу” и општина Билећа.

Њиме је предвиђено да све породице са троје и више дјеце, од којих је најмање једно малољетно, добију “поносну картицу Републике Српске”, која ће им омогућити те попусте.

– Обим привредних субјеката који учествују у овом пројекту је велики, али предност новог концепта у оквиру којег нам је општина Билећа партнер јесте да нуди једнако употребну вриједност картице без обзира на локалну заједницу – рекао је предсједник фондације “За породицу” Драган Дакић.


Он је прецизирао да ће картице које се издају у Билећи важити једнако у читавој Републици Српској и код одређеног броја партнера из Србије.

– Породицама ће бити на располагању могућност онлајн куповине, путем које ће им бити омогућено куповање робе и услуга других партнера који нису везани за ову локалну заједницу или који послују у неким другим локалним заједницама – навео је Дакић.

Према његовим ријечима, то је велики бенефит за све пословне субјекте јер они бесплатно добијају могућност да своју робу и услуге пласирају путем веб шопа, не само домаћем тржишту него и шире.

– Њихове трошкове учешћа у пројекту сноси локална заједница – рекао је Дакић и додао да је то велики подстицај оснаживању привреде у доба пандемије вируса корона када је привреда угрожена.

До краја ове године планирано је да буде издато више од 7.000 картица, што значи да би за толико био увећан број потенцијалних муштерија.

Подсјећамо да се прије десетак дана Љубиње прво у Херцеговини прикључило овом пројекту.

Леутар


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО