САМО ЈЕДАН ХЕЛИКОПТЕР ТРАЖИ НЕСТАЛОГ ДјЕЧАКА! Кустурић ИЗАЈВИО: Ако буде потребе послаћемо још два хеликоптера!!!

Хеликоптерски сервис Републике Српске од јутрос је укључен у потрагу за десетогодишњим дјечаком Вукашином Самарџијом, који је нестао у четвртак на подручју Невесиња, потврдио је Срни директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић.

„Од ране зоре смо укључени у потрагу и са једним хеликоптером претражујемо терен. Ако буде потребе, послаћемо још два“, рекао је Кустурић и додао да се потрага обавља у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Српске и Цивилном заштитом.

Ненад Иконић из Републичке управе цивилне заштите рекао је Срни да је на терену око 300 људи и око 120 припадника Горске службе спашавања.

„Укључен је Хеликоптерски сервис Републике Српске, радимо потрагу из ваздуха, укључили смо дронове са термалним камерама, потражне псе. Укључени су сви ресурси“, рекао је Иконић, који руководи акцијом.

Он је навео да је потрага рађена цијелу ноћ.

Из Цивилне заштите замолили су мјештане Бојишта да прегледају штале и помоћне објекте посебно у близини дјечакове куће.

Пас шарпланинац, који је био са дјечаком када је посљедњи пут виђен, вратио се кући.


Полицијска станица Невесиње пријаву о нестанку дјечака примила је јуче ујутро.

ДЈечак је висок око 130 центиметара, ситне је грађе, црне косе и црних очију. Посљедњи пут је виђен у плавој јакни са бијелим шарама, сивој тренерци и браон гуменим чизмама. Сматра се да се дјечак удаљио бициклом са псом шарпланинцем, који се јуче вратио кући.

СРНА/Вијести Српске


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО