Из региона на вакцинацију у Србију: Данас ће сви бити вакцинисани, од сутра не крећите без потврде


Велики број грађана је дошао да се вакцинише на Београдски сајам, међу њима су бројни странци и држављани суседних земаља, а редови су дужи него иначе. Слична ситуација је и у Белекспо центру, где се вакцинишу привредници из региона.

Сви који су данас стигли у Београд примиће вакцину, од сутра не крећите на пут без потврђеног термина

Директор Канцеларије за е-управу у Србији Михаило Јовановић позвао је све држављане БиХ путем портала Кликс.ба да од сутра не долазе примити вакцину у Београд уколико раније нису добили потврду термина.

Ипак, сви они који су се данас запутили ка главном граду Србије ће добити највјероватније и добити своју вакцину.

„Заиста ћемо пробати да вакцинишемо данас све оне који су већ стигли. Молимо све грађане из региона да од сутра не долазе без најаве и не излажу се трошковима путовања јер неће бити вакцинисани ако немају заказан термин. Ми немамо толико вакцина нити капацитета да вакцинишемо и позване и непозване“, казао је Јовановић.

Нагласио је да се грађани из региона, међу којима су и држављани Босне и Херцеговине, и даље могу пријављивати путем euuprav.gov.rs како би добили свој термин.

„Нека се наставе пријављивати. Када будемо имали довољно расположивих вакцина биће позвани. Ми нисмо очекивали оволики број људи да ће доћи. Очекивали смо само оне позване, али дошли су и они који нису још добили термин. Ипак, као добри домаћини и данас ћемо се потрудити да сви добију вакцину“, додао је.


Јовановић: Без заказаног термина нема вакцинације
Казао је да је данас огромна гужва на Београдском сајму и да је до тренутка овог разговора (15 сати) вакцинисано више од 10.000 особа, како из Србије тако и из региона.

„Трудимо се да одрадимо све. Већ смо позвали додатне љекаре и особље, радићемо послијеподне и вечерас више него смо планирали“, наглашава директор Канцеларије за е-управу у Србији.

Према његовим ријечима у наредном периоду није познато којим вакцинама ће се имунизирати они који добију позив, с тога је и отворена опција да свако ко се пријави изабере коју би вакцину волио примити. Тренутно се имунизација врши вакцинама (АстраЗенеца) којима је рок до 29. марта.

„За даљњу вакцинацију све ће зависити од расположивости односно количина вакцина које имамо“, закључио је.

Извор: Тањуг / Тара Радовановић


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО