Омладина из Миљевине прикупља новац за рефлекторе и трибине

Недавно основано Удружење грађана „Миљевина“ покренуло је акцију прикупљања новца за освјетљење школског игралишта у тој фочанској мјесној заједници, заједно са изградњом трибина и ограде, за шта је према предрачуну потребно 17 хиљада марака.

Из овог удружења, које тренутно окупља више од 80 мјештана Миљевине, углавном младих, упутили су позив становницима општине Фоча и свим људима добре воље да им уплатом на њихов жиро-рачун помогну у намјери да омладини из овог насеља омогуће боље услове за спорт и рекреацију.

Предсједник Удружења „Миљевина“ Ранко Елез каже да су добили одобрење од општине Фоча, од које очекују и финансијску подршку, а сагласност је стигла и од фочанске Основне школе „Свети Сава“, испред чијег се подручног одјељења игралиште налази.

Елез наводи да је омладина из Миљевине дошла на идеју да освијетли терен и изгради трибине прошле године када су се први пут укључили у организацију традиционалног турнира у малом фудбалу посвећеног новинару Ранку Елезу Зику, који је као ратни репортер погинуо у посљедњем рату.

„Жеља нам је да Меморијал „Зико“ буде још већи догађај, да омогућимо играње утакмица и у вечерњем термину и пред већим бројем гледалаца“, рекао је Елез.

Он је замолио све оне који су у могућности да подрже ову акцију, како би се до наредног турнира, на љето ове године, изградила расвјета и трибине.

Млади из Миљевине финансијску подршку очекују и од четири мале хидроелектране, које су изграђене на ријекама Говзи, Отеши и Крупици у овој мјесној заједници, којима су упутили молбе за помоћ.

Жиро рачун Удружења грађана „Миљевина“ на који се помоћ може уплатити је  562 – 006 – 816 – 36224 – 39.

За уплате из иностранства:

IBAN: BA395620 0681 6392 2169

SWIFT BIC: RAZBBA22

ИГОР ЈАНКОВИЋ/Радио Фоча


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО