Вучић предао донацију Додику: Грађанима Српске омогућено лијечење у Србији


Предсједник Србије Александар Вучић уручио је српском члану и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику 30 клиничких и пет транспортних респиратора и другу медицинску опрему за Републику Српску.

Вучић предао донацију Додику: Грађанима Српске омогућено лијечење у Србији
Примопредаја донације обављена је вечерас у индустријској зони у Крњешевцима код Старе Пазове.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем о могућности коришћења болничких капацитета у Србији за грађане Републике Српске обољеле од ковида 19, те да је Србија ставила своје капацитете на располагање.


Вучић је потврдио да ће грађанима Српске, поготово онима са тежим клиничким сликама, бити омогућено лијечење у Србији.

Додик је захвалио Србији и Вучићу у име грађана Републике Српске за донацију респиратора и медицинске опреме.

Он је истакао да је у Републици Српској све већи број заражених и хоспотализованих, да је УКЦ већ попунио капацитете, те да је потребно оспособити додатне капацитете, тј. опремити их, у чему ће помоћи ова донација Србије.


– Чињеница је да нам требају и обучени људи за коришћење све те опреме. Србија не само да је обезбиједила за своје грађане све што је потребно, већ помаже и региону. Ово је континуирана помоћ Српској. Србија је на почетку кризе помогла, увијек је била ту да помогне кад треба – рекао је Додик, пише РТРС.

– Ови респиратори су нам потребни за опремање додатних 400 мјеста за ковид пацијенте – навео је Додик.

Он је рекао новинарима да је у Србији против вируса корона до сада вакцинисано и више од 15.000 људи из Републике Српске.

Додик је оцијенио да је Србија показала лидерство у региону у борби против вируса корона и да континуирано помаже и Републици Српској.

Срна/Српскаинфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО