Вибер „пуца“ чим уђете у поруке – проблеми и са другим апликацијама


Ако сте и ви међу многим корисницима Андроид уређаја, који од 22. марта не могу да користе телефон и неке од апликација нормално – нисте једини!

Апликација Андроид системски WebView је због лошег подешавања изазвала колапс многих Андроид апликација, укључујући Вибер, gmail, ZOOM и многих других.

Ако сте ажурирали апликацију током 22. или 23. марта можда је и ваш уређај на списку оних погођених овом грешком, која онемогућава нормално коришћење разних апликација.

Рецимо, gmail неким корисницима не ради уопште и без обзира на то шта покушали да ураде не могу да приступе апликацији, која их упорно избацује напоље. Не раде ни Gugl календар, Keep, Classroom, па чак ни Chrom и Duo за видео позиве.

Како да ријешите овај проблем?

Једино рjешење јесте да сачекате да Gugl званично потврди новим ажурирањем да је проблем решен, а то мора бити брзо с обзиром на то колики број апликација не ради или да, како се то каже downgrade-ујете Андроид системски WebView апликацију на претходну верзију, која је радила нормално.

Да бисте то урадили уђите у Play Store и потражите Андроид системски WebView. Кликните на иконицу апликације, уђите у њен опис и кликните на Деинсталирај дугме. Након тога ресетујте телефон и требало би да све апликације опет раде.

RTRS


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО