Протести у Бањалуци због увођења нових мјера, жандармерија на терену (ВИДЕО)

Дио угоститеља у Републици Српској окупили су се данас у Бањалуци на протестима да би упутили посљедњи поздрав угоститељству и на тај начин изразили своје незадовољство новим епидемиолошким мјерама.
Како јављају репортерке Н1 Снежана Митровић и Анђелка марковић, кордон полиције је потискивао грађане испред Палате РС. Полицајци су у више наврата покушавали усменим наредбама утицати на грађане да се разиђу због непоштовања епидемиолошких мјера.

Полицајци су им узвикивали: “Одбиј“, док су грађани говорили: “Хоћемо да радимо!”

Након тога се полиција повукла, а грађани их испратили аплаузом.

Здравствени радници Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске позвали су синоћ све који су против епидемиолошких мјера да дођу од сутра да волонтирају у здравственим установама.

Здравствени радници ове установе у отвореном писму истичу да је здравствени систем на ивици пуцања и да више неће бити мјеста у болницама за пријем нових пацијената, уколико сви не буду поштовали мјере.

“Ми, здравствени радници ковид ођељења УКЦ разочарани смо најавом протеста, планираних за сутра у 12.00 сати поводом најновијих мјера Републичког штаба за ванредне ситуације. Ми сматрамо да су те мјере оправдане, а исте се примјењују у свим земљама у региону”, наводи се у јучерашњем писму.

У писму се истиче да су сви у протеклом периоду имали довољно времена да уреде своју дјелатност у оквиру епидемиолошких мјера, те не би било потребе за рестриктивнијим мјерама.

“Често смо били у искушењу да у мантилима дођемо протестовати пред вашим објектима у којима су кршене мјере – журке у кафићима, гости без маски, недржање дистанце и слично, али нисмо имали времена јер смо радили, морали смо спасавати животе”, наводи се у писму.

Извор: Н1


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО