Ко, побогу, напада Црну Гору, и од кога Итана Грбић треба да је брани? (ВИДЕО)

Пише: Иван Милошевић

Зашто рукометашица Црне Горе тријумф репрезентације слави уз ДПС пароле? И спортским лаицима је јасно да одлазак на Олимпијске игре за малу Црну Гору је велики успјех и тај пласман треба поздравити, али зашто рукометашице не могу у тренутку славља обуздати своје политичке ставове? Зашто морају да их и кроз сузе саопштавају и у тим емотивним тренуцима одрецитују ДПС слогане? Синоћ је то урадила Итана Грбић. „Не дамо на себе, не дамо на Црну Гору и никад нећемо дати“! Само што није додала да ће ићи и у шуму ако треба! Треба ли указивати одакле такви ставови долазе, ко их је претходних мјесеци дефинисао и поставио као свој политички мото!

Логично је упитати се ко то напада Итану Грбић, ко јој то одузима Црну Гору и коме је то никада неће дати? Одакле код једног младог човјека и спортисте толико одбрамбене и потенцијално агресивне енергије? Вјероватно није нека мудрост све то открити када се зна ко потенцира у јавном животу причу о нападу на Црну Гору, борбу за њену независност и одбрани од великосрпског национализма! Умјесто спортску у тренутку славља Итана Грбић је открила своју политичку страну и кандидовала се за чланску карту ДПС-а ( а можда је већ и има)! Пратим спорт, не баш толико рукомет, али не сјећам се да сам негдје чуо од спортиста других земаља да на овај начин славе побједу, односно тако што показује страначке зубе и реже на један дио народа који представљају. Зашто домаћи спорт, а посебно рукомет, не може да прође без политичке подршке шефу ДПС-а? Јесу ли то оне само њему заклете на вјерност, одлучне да иду и у шуму за њиме ако треба како би одбранили тековине ДПС-а? Јесу ли оне свјесне да у емотивним тренуцима умјесто да обједињују народ који представљају дијеле га по шавовима које је скројио ДПС и државни дрес, односно национални спорт, користе за промоцију приватних интереса једног човјека и једне странке! Јер ко, побогу, напада Црну Гору, од кога Итана треба да је брани и пред камерама треба да се заклиње да је никада неће дати! Нека опрости Итана, али њене сузе су сузе ДПС-а, па нека не замјери што добар дио Црне Горе не навија за њен тим и потпуно је равнодушан према њиховим успјесима. Интересантно је да је Итана након суза ДПС позвала читаву Црну Гору да слави њихов успјех. Са оваквим паролама које је изговорила од тог јединственог славља нема ништа! Очигледно је да је Предраг Бошковић, бивши предсједник свих спортских рукометних одбора и пододбора оставио дубок траг у женском рукомету, на вријеме подијелио чланске карте ДПС-а и толико индоктринирао „лавице“ да оне и када спавају сањају само ДПС снове! 

Читам и да су Дејана Радоњића, тренера кошаркаша „Црвене Звезде“, синоћ извријеђали навијачи Будућности. Рекли су му да је „сплачина“! Питам да ли би то урадили да је Радоњић тренер „Цедевите“ или неке друге хрватске екипе? Само питам. А питам и одакле навијачи у спортском центру, зар није забрањена публика на утакмицама?

Неко ће рећи да је овај текст политизација спорта. И јесте, али разлог за политизацију налази се у врху те области у Црној Гори и повода за такве коментаре обилато дају домаћи спортисти и остали који се тим послом баве. У црногорски спорт се улазило и даље се улази само са чланском картом ДПС-а, па је политизација спорта код нас нормална појава. Овај и слични текстови су само констатација те чињенице! 

ПС. Када оволико бране Црну Гору од дијела свога народа, зашто неко из нове власти не предложи „лавицама“ и сличнима да на спортска такмичења иду о трошку шефа ДПС-а. Ионако на тим такмичењима заступају само ЊЕГА и његову странку, а не народ (или један њен дио) у чије име наводно се боре са остатком свијета.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО