Данијела Штајнфелд открила полицији и тужиоцу идентитет силоватеља

Лечић: Најгнуснија лаж, циљ да ме дискредитују

Глумица Данијела Штајнфелд дала је изјаву у полицији у присуству заменика Вишег јавног тужиоца, поводом навода ју је силовао моћник из филмске индустрије пре неколико година, а медији тврде да је реч о познатом глумцу и опозиционом политичару Браниславу Лечићу.

„У својој изјави навела је идентитет евентуалног извршиоца кривичног дела. Даље провере су у току и ради се на прикупљању доказа”, рекла је Танјугу портпарол тужилаштва Ивана Ракочевић.

Иако медији тврде да је у питању Лечић, тужилаштво ову информацију није још потврдило, јер су провере у току.

Он би такође требало да буде позван на саслушање.

За кривично дело силовање, у зависности од начина извршења, прописане су казне од најмање две или пет година затвора, а као максималне казне предвиђене су 10, 12 и 15 година затвора.

Глумица је у августу прошле године у медијима испричала да ју је силовао „моћник из филмске индустрије”, пре четири и по године, након чега се одселила у Америку, ‘преноси Танјуг.

У трејлеру свог документарног филма „Зацели ме”, који је премијерно приказан прошле године на фестивалу у Сарајеву, одржаном онлајн, на неколико секунди се, према писању медија, појављује Данијела док се неком поверава преко лаптопа у видео-позиву.

„Пре четири и по године сам преживела силовање у Србији”, говори Штајнфелдова, док је с друге стране неко пита: „О боже, Дани, зашто нам то ниси рекла”?

Након тога, глумицу су подржале многе колеге, тражећи да обелодани и име силоватеља, али то тек недавно учинила приликом исказа у полицији.

Лечић: Најгнуснија лаж

Глумац Бранислав Лечић негирао је данас оптужбе о силовању глумице Данијеле Штајнфелд и истакао да је у питању, каже, „најгнуснија лаж” која има за циљ да га дискредитује, саопштио је данас тим за медије Демократа Србије.

„Апсолутно поштујем закон и правне институције ове државе и спреман сам да у било ком тренутку одговарам у Тужилаштву на овакву оптужбу. У питању је најгнуснија лаж која ме дискредитује”, рекао је Лечић у изјави за медије у којој се потписао као председник Демократа Србије, преноси Танјуг.

Глумица Данијела Штајнфелд је на саслушању у полицији, у присуству заменика Вишег јавног тужиоца, оптужила Б.Л. да ју је силовао пре неколико година, а медији тврде да је у питању познати глумац и опозициони политичар Бранислав Лечић.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО