Медојевић: Влада ЦГ више није експертска, нити нестраначка, већ мањинска!

Пише: Небојша Медојевић, предсједник Покрета за промјене и један од лидера ДФ-а

Ако стално говориш истину, не треба ти добро памћење. А истина је да је секретарица Кривокапића у петак, на састанак у суботу, са лидерима ДФ-а, позвала Андрију и Милана. Мене није. И то је сва истина. Кривокапић зна зашто није секретарици рекао да мене позову. А знам и ја.

Тек након мог јавног саопштења у суботу ујутру, да ме Премијер није позвао на састанак, и након обављених разговора са Миланом и Андријом, у суботу у 13:30 након позива са непознатог броја (на које се ја традиционално не јављам) добио сам поруку од секретарице Кривокапића да се чујемо око састанка. Вјероватно је на тим састанцима било ријечи и о мени, па је Кривокапић накнадно схватио да је направио грешку.

Што се мене тиче састанак са лидерима ДФ-а је већ завршен и ја на њега нијесам позван.

Ову накнадну памет Кривокапића, разумијем на исти начин, као изостанак позива, који је у петак упућен Андрији и Милану. Наставак политике игнорисања увреда, непоштовања према ПзП-у и мени лично, као лидеру парламентарне странке без чијих 5 гласова не би био изабран за Премијера.

ПзП више неће толерисати ове петљавине, лажавине, интриге, преваре, оговарања иза леђа од стране Кривокапића.

Од избора у Никшићу, Влада више није експертска, нити нестраначка, већ мањинска Влада УРЕ и Демохришћанске странке у оснивању и ПЗП ће однос према законским пројектима ове Владе утврђивати на основу компатибилности са Програмом ПзП и ДФ.

Нећемо гласати за ниједан закон У Скупштини док се не усвоје тужилачки закони које смо предали у процедуру у Скупштини, укључујући и буџет.

И ако се усвоје тужилачки закони, подршка буџету ће зависити од тога колико је испоштован програм ПзП и ДФ и изборна обећања бирачима.

Састанци са Кривокапићем су се показали бесмисленим јер он не држи ријеч нити поштује ПзП ни ДФ. Све наше несугласице и огромне разлике спреман сам са Кривокапићем да разјасним јавно у ТВ дуелу.

Борба.ме


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО