Додик поводом затварања: „Позивам угоститеље на сарадњу“

У Републици Српској ће у наредних седам дана бити затворени угоститељски објекти, а Милорад Додик је поручио да се то морало урадити због здравља становника, али да нико неће бити остављен на цједилу.
Такође, забрана рада важи и за фризерске и козметичке салоне, базене и спа центре и трговачке центре.

Након седам дана, уколико епидемиолошка ситуација буде боља, разматрат ће се отварање неких објеката.

Министрица образовања Наталија Тривић је казала да се такође затварају и школе, а неће моћи да раде ни институције културе као што су позоришта, биоскопи, музеји и галерије.

Епидемиолошку ситуацију и мјере које доносе сви нивои власти морамо схватити јер само поштовањем мјера можемо прекинути експанзију ширења заразе. Ово је учињено да би се заштитили грађани и да би спријечили огроман притисак на медицинске раднике. Мој апел је да се мјере поштују и да за седам дана када видимо какво је стање, моћи ћемо олакшати мјере”, рекао је он.

Олакшавање мјера, уколико тренд буде задовољавајући, значиће допуштање рада одређеним објектима.

“Држава није у могућности да покрива трошкове као на почетку, али ми ћемо видјети да и сада помогнемо колико можемо. Велики број угоститељских објеката је кршио мјере и сматрамо да је то проблем. Позивам све угоститеље на сарадњу, нећемо их оставити саме. Ја нисам против њих, волио бих да нема пандемије, али ми морамо послушати здравствени сектор”, рекао је Додик, преноси Кликс.ба.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО