Српкиња заводи ред у најопаснијем граду у Америци

Град Чикаго, ако је судити по статистикама, већ годинама је најопаснији град на свету, а његове улице су право царство криминала сваке врсте. Самим тим, посао полицајца у Чикагу је један од најтежих и најризичнијих послова на планети.

Нарочито ако сте женско.

Српкиња Ана Лазић, рођена на Убу, већ две године је полицајац у Чикагу. Мајка двоје деце пре неколико година одлучила је да из корена промени свој живот, завршила је криминалистику, а након тога и Полицијску академију, и на крају обукла униформу.


“Када сам добила децу и сконтала да сам дошла у земљу у којој могу да будем шта хоћу ако мало више радим на томе. Себе сам видела или у криминалистици или у медицини, али је био компликован програм за медицину када имаш децу.

Тако сам дошла до тога да могу да постанем полицајац. У тренутку нисам имала држављанство, па сам прво добила држављанство у јуну 2016. године и већ две године радим као полицајка”, истакла је Ана и додала да је прихваћена иако њен енглески није перфектан.

“Страх од непознатог те спречава да нешто постигнеш у животу. Једног дана сам себи рекла да нећу више тако да живим”, рекла је она.

Ана има двоје деце и мужа, али своје обавезе усклађује са свим тим.

“Помагали су ми сви и ништа од овога не би било могуће да се они нису жртвовали заједно са мном”, истакла је Ана, па додала да у оквиру тешке опреме коју носи на себи, такође користи панцир и тејзер.

Полицајка из Србије се присетила свог првог шокантног случаја убиства и самоубиства који се догодио у првим данима на њеном тада новом послу.

“Асистирали смо другом одељењу и ја сам игром случаја била прва која је била најближа тој локацији. Након што сам сазнала све детаље шта се догодило, колико год то било стресно за некога, ја сам се психички већ била припремила да ме такве ствари чекају у каријери. Али, на путу кући сам плакала”, објаснила је она.

Погледајте како изгледа један Анин радни дан и шта је још имала да каже о опасном послу који је одабрала:

Извор: serbiantimes.info


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО