Град Бањалука повукао тужбу против Требињке Ање Грубачић

Град Бањалука повукао је тужбу против троје активиста а који су тужени због, како се наводило, онемогућавања прославе нове 2019. године. Град је тужио троје младих људи који су организовали протесте у Бањалуци 30. децембра те године и тражио одштету у износу 178 000 марака.
Град на челу са бившим градоначелником Игором Радојичићем тврдио је да је граду организацијом протеста начињена милионска штета јер је онемогућена прослава нове године. 30 децембра у Бањалуци је одржан скуп Правде за Давида који је завршио хапшењем грађана од стране полиције.

Нова градска власт повукла је тужбу.

Једна од тужених Ања Грубачић каже да је јасно да је лакше било тужити њих него оне који су по Бањалуци градили нелегално и отимали градску имовину.

Озрен Пердув из групе Правда за Давида поздравља повлачење тужбе као једино логично и исправно рјешење. Он подсјећа да је и раније било нејасно на основу чега је неко мислио да су протести 30. децембра онемогућили прославу 31. децембра или 1. јануара.

Пердув понавља да грађани и нису били ти који су правили нереде по граду.

Град је тужбеним захтјевом који је сада повучен од троје активиста тражио надокнаду материјалне штете у износу од готово 180 000 марака.

БН ТВ/ Фото: ФБ


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО