Додик: „Можда уведемо мјере као и прошле године“


Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас Срни да ће се у Републици Српској морати предузети одређене мјере како би био прекинут раст броја лица која су заражена вирусом корона.

„Можда уведемо мјере као и прошле године“
Немамо право да игноришемо овакву ситуацију и недисциплину у друштву која је евидента, као и чињеницу да нема жеље локалних власти да донесу било какве мјере – рекао је Додик у Бањалуци уочи састанка званичника са премијером Републике Српске Радованом Вишковићем.

Он је истакао да локалне власти не доносе мјере, а лијечење обољелих иде на терет републичких органа и фондова који су исцрпељни и угрожени.

– Најважније јесте да зауставимо даље ширење епидемије. На састанку ћемо сагледати и мјере које смо уводили прошле године и можда ћемо их поново вратити – додао је Додик.

Шеснаест особа у Републици Српској преминуло је од посљедица вируса корона, док је заражено још 376 од 1.237 тестираних, подаци су Иниститута за јавно здравство Републике Српске.

У Бањалуци ће бити одржан састанак предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић, српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, министром здравља и социјалне заштите Аленом Шеранићем, директором фонда здравственог осигурања Дејаном Кустурићем и директором Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владом Ђајићем.

(Срна)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО