ВЛАДА ЊЕМАЧКЕ ЋЕ ФИНАНСИЈСКИ ПОДРЖАТИ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ И УГОСТИТЕЉЕ У ЉУБИЊУ

На данас одржаном састанку, у просторијама општине Љубиње, договорен је наставак сарадње између општине Љубиње и Њемачке невладине организације HELP на реализацији пројекта подршке развоју пољопривреде у нашој општини.

„Усагласили смо динамику реализације пројекат као и проценат међусобног учећше и суфинансирања. Тражили сам да се повећа број крајњих корисника пројекта са предложених 20 на 30 и да у групу потенцијалних корисника уврстимо и угоститеље јер су они, можда и највише, угрожени овом кризом проузрокованом вирусом короне. Наишли смо на разумјевање и надамо се да ће и представници Хелпа, односно Њемачка Влада обезбједити додатна средства како би већ у наредној седмици потписали уговор и отпочели са реализацијом овог пројекта .“ – рекао је начелник општине Љубиње Стево Драпић.

„Радујем се поновној сарадњи са општином Љубиње и мислим да ћемо на обострано задовољство договорити и овај број крајњих корисника како би већ почетком наредног мјесеца отпочели са инфо сесијама.“ – рекао је Даријан Билић представник ХЕЛП-а

Поред угоститеља потенцијални корисници су све незапослене особе из социјално угрожених категорија становништва са здравим пословним идејама за започињање или развој самосталних пословних активности у сектору пољопривреде. Пројектом могу бити подржане све активности које резултирају одговарајућим мјесечним приходом, зависно од доступних финансијских средстава и тржишног потенцијала сваког индивидуалног приједлога.
Одобрена помоћ биће дистрибуирана искључиво у виду материјално-техничких средстава потребних за дјелатност, без готовинских исплата (набавка опреме, основних средстава за рад и сл).

Просјечан износ индивидуалне донације одређен је у протувриједности 2.000 ЕУР. Сваки корисник биће у обавези да уплати 15% од укупног износа донације, да региструје своју дјелатност (минимално пољопривредно газдинство) и обави 10 сати друштвено-корисног рада за локалну заједницу. Општина Љубиње ће суфинансирати пројекат са 35%, а остатак су средства Њемачке Владе.

Општина Љубиње


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО