Од наставника физичког из Калесије до једног од најбогатијих људи у БиХ – пут Миће Мићића

Био је милионер! Мићо Мићић оставио огромно богатство иза себе! Погледајте шта је све посједовао бивши градоначелник

Како сазнаје „Слободна Босна“, иза покојника остало је цијело царство, које чине новац, некретнине, аутомобили и оружје. Текуће, штедне и девизне рачуне имао је отворене код неколико банака.
Оставински поступак послије недавне смрти градоначелника Бијељине Миће Мићића показао је да је он засигурно био један од најбогатијих људи у Босни и Херцеговини.

Баснословно богатство стекао је током двоструког министарског мандата и петнаест година управљања Бијељином. Свакако је његовом енормном богаћењу придонио и велики политички утицај који је имао као високи функционер СДС-а.

Како сазнаје „Слободна Босна“, иза покојника остало је цијело царство, које чине новац, некретнине, аутомобили и оружје. Текуће, штедне и девизне рачуне имао је отворене код неколико банака. Тако је код НЛБ банке имао два рачуна у страној валути, код Павловић Интернатионал банке а.д. Бијељина имао је отворено чак шест текућих рачуна, код НЛБ Развојне банке Бања Лука два текућа рачуна… Своју имовину чувао је и у неколико сефова, међу којима су два сефа код Наше банке и један сеф у Комерцијалној банци Београд. На списку онога што је оставио својој породици је велики број некретнина, станова од Бијељине, Београда, до Новог Сада, викендица, земљишта, гаража…

У Бијељини је насљедницима оставио на десетине станова, пословних простора, затим имања с некретнинама у Чађавици Доњој, Велином Селу, Црњелеву Горњем. Затим станове на атратктивним локацијама у Београду и Новом Саду.

Ту је и поприличан арсенал оружја – ловачки карабини, ловачке пушке и пиштољи.

Правни насљедници Мићићевог огромног богатства, које се мјери милионима марака, су: супруга Радмила, син Пантелија и кћерке Мила и Маја. Оставински поступак је, сазнаје „СБ“, проведен прошле седмице у Основном суду у Бијељини. Суткиња је упознала породицу с оставштином Мићића и донијела рјешење о наслијеђу.

Мићић је новац зарађивао и рентањем пословних простора, имао је четворогодишњи уговор о закупу с Републичком управом за геодетске и имовинскоправне послове РС (РУГИПП). По основу овог уговора, за четири године инкасирао је укупно 460.965 КМ.

Фрапантно је како је Мићо Мићић од наставника физичког васпитања у Калесији постао милионер.

Након што је дипломирао на Факултету за физичку културу у Сарајеву, Мићић је наредних 15 година био професор у двије средње школе у Калесији и Бијељини. Каријеру наставља у Административној служби Општине Бијељина, одакле након четири године одлази у Владу Републике Српске, гдје је 2001. године изабран за министра за избеглице и расељена лица. Три године касније, изабран је за министра рада и борачко-инвалидске заштите Владе РС. Након завршетка другог министарског мандата 2005. године, био је замјеник директора Фонда за пензијско и инвалидско осигурање РС. Исте године постаје начелник општине Бијељина, а на ову функцију изабран је и три године касније. Од тада па до посљедњих локалних избора 2020. године, био је на позицији првог човјека Бијељине.

Био је члан и потпредсједник СДС-а до 10. марта 2020. године, када је са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком потписао споразум о заједничком наступу на локалним изборима. Тада је основао своју странку под називом СДС Семберија.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО