Кантон Сарајево иде у затварање угоститељских објеката и продужавање полицијског часа

Влада Кантона Сарајево је на сједници која је одржана данас донијела одлуку да затвори угоститељске објекте у КС и продужи полицијски час.
На сједници се расправљало о увођењу строжијих мјера због лоше епидемиолошке ситуације у Кантону Сарајево, а усљед нереаговања виших нивоа власти да се укључе у борбу против коронавируса.

Донесена је одлука да се затворе угоститељски објекти од 20. марта, односно суботе, а полицијски сат ће бити продужен од 21 сат до пет сати ујутру и важи већ од сутра, потврђено је за Кликс.ба.

Мјере су на снази наредних 15 дана.

Премијер КС Един Форто је послао још једном поруку вишим нивоима власти да дјелимични локдауни неће имати смисла, но на крају је ипак донио одлуку да затвори кантон.

Раније вечерас је објављена и информација Владе КС да су Скупштини прослиједили на разматрање Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о ублажавању негативних економских посљедица и уштедама у Кантону Сарајево како би се осигурале накнаде пословним субјектима који су угрожени епидемиолошком ситуацијом.

Информације о томе шта ће тачно подразумијевати ова накнада и за који период још увијек нису познате, а очекује се да Влада КС образложи своје одлуке.

Кликс


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО