Медојевић: Владика Јоаникије је агент ЦИА

Након скорашње изјаве епископа будимљанско-никшићког и администратора Митрополије црногорско-приморске Јоаникија, у којој истиче да је важно да Црна Гора има подршку међународне заједнице, огласио се и предсједник Покрета за Промјене (ПзП), Небојша Медојевић.

Медојевић је на свом Фејсбук налогу написао да је Јоаникије продужена рука америчке спољне политике и тзв. дубоке државе САД.

„Поштујући његову бригу за националне интересе и уз сво уважавање његове црквене функције, мислим да је наступ Јоаникија био аутогол за власт. Да би Црна Гора заиста ушла у фазу демократије и промјена неопходно је да са јавне сцене оду два главна лика – премијер Кривокапић и епископ Јоаникије“, сматра Медојевић.


„Из својих извора, а и из јавних наступа Јоаникија и Гојка Перовића је очигледно да раде у интересу тајкуна Мишка Перовића и његовог медијског концерна, а зна се да је Мишко координатор свих активности ЦИА у Црној Гори. Тек кад се ослободимо домаћих издајника који не желе да направе дисконтинуитет у односу на претходну власт, моћи ћемо да кренемо напријед“, закључује Медојевић.

Овакав Медојевићев став је зачуђујући, будући да се недавно састао са Јоаникијем на његов позив и изјавио да са епископом нема никакав проблем.

Неименовани извор из ПзП-а сматра да су скорашње активности Медојевића, иако на први поглед дјелују шизофрено, посљедица промишљене стратегије и покушаја позиционирања странке као процрногорске, антиглобалистичке струје пред наредне парламентарне изборе.

Pouzdano.me


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО