Бајден: Путин ће платити због мешања у америчке изборе

Амерички председник Џозеф Бајден је изјавио да ће руски председник Владимир Путин  „платити за мешање“ у америчке изборе за председника 2020. године.

„Он ће платити цену за то“, рекао је Бајден у интервјуу за ТВ „Еј-Би-Си“ и додао да је током телефонског разговора који је имао с Путином у јануару упозорио руског лидера на могући амерички одговор.

Подсетимо, у извештају који је објављен јуче Русија је оптужена да је покушала да утиче на изборе тако да помогне Доналду Трампу да буде поново изабран, односно да онемогући избор Џозефа Бајдена, али и да „баци семе раздора“ у америчком друштву.

Зграда Министарства спољних послова Русије

© SPUTNIK / АЛЕКСЕЙ МАЙШЕВМосква: Оптужбе Америке о мешању у изборе – ширење дезинформација

У међувремену, реаговала је руска амбасада у Америци, као и званичници у Москви који су истакли да су оптужбе без доказа и неосноване и да се ради о ширењу дезинформација.

Тако је из Кремља саопштено да је извештај америчких обавештајних служби о Русији неоснован и недоказан, да се Москва није мешала ни у какве изборе у Америци.

Овакви материјали, који су далеко од квалитетних, користе се као изговор за покретање питања нових санкција, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Sputnjik


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО