“Пријатељи породице”: Подршка вишечланим породицама и привредницима Љубиња

Захваљујући уговору који су потписали представници општине Љубиње и фондације “За породицу” чије је сједиште у Бањалуци, општина Љубиње је постала дио пројекта „Пријатељи породице“. Учешће у пројекту омогућиће породицама са троје и више дјеце које имају пребивалиште на територији општине Љубиње да постану власници „Поносних картица“ путем којих ће остваривати попусте  на различите производе и услуге код више од 250 привредних субјеката привредних субјеката широм Републике Српске.

Куповину ће вршити директно у продајним објектима али и преко електронске продајне платформе што изједначава употребну вриједност Поносних картица у свим локалним заједницама у Републици Српској.

“Поред ових пронаталитених мјера и директне подршке буџету љубињских породица са троје и више дјеце, пројекат је значајан јер има и димензију промоције привредних субјеката као и индивидуалних пољопривредних произвођача са подручја наше општине. Са свим привредним субјектима који су спремни дати одређени попуст на своје робе или услуга за носиоце  Поносних картица, потписаће се уговор о сарадњи којим ће бити омогућено да своје производе промовишу и продају преко посебно креирана ВЕБ платформа у склопу властитих ВЕБ продавница. На тај начин ће значајно проширити тржиште и повећати своју конкурентност.
Иначе, све трошкове пројекта сносиће општина Љубиње тако да је за породице и привреднике учешће у њему потпуно бесплатно.“ рекао је Витомир Војчић замјеник начелника општине Љубиње.

Пројекат је, између осталих, добио подршку и од Привредне коморе Републике Српске, Министарства пољопривреде, шумарства и водпривреде РС као и директора Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије – гдина Арноа Гујона.

ИСТОК


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО