Требиње: Од 130 радника, њих 120 тражи да Радовић остане директор Водовода

Када радници прикупљају потписе за петицију то је углавном за повећање плата или за смјену руководства, али је у требињском „Водоводу“ забиљежено нешто сасвим неубичајено у данашње вријеме – петиција против одласка директора Спасоја Радовића.

У Водоводу ради око 130 радника, петицију је потписало њих 110, а још 10 је имало намјеру, али због тренутне ситуације нису били у могућности. Све то говори само једно – радници „Водовода“ били су више него задовољни Спасојем Радовићем и његовим односом према њима и овом предузећу.

Упутили су и допис градоначелнику Требиња Мирку Ћурићу у коме наводе да су веома изненађени и разочарани што је Радовић именован за начелника новоформираног Одјељења за комунално-инспекцијске послове у Градској управи.

„Разумијемо да сте у својим редовима жељели једног таквог доброг, поштеног и вриједног човјека, али разумите и Ви ову нашу потребу да Вам се обратимо молбом јер управо таквог доброг, поштеног и вриједног човјека, доброг директора, не желимо да дамо олако“, наводи се у допису радника овог предузећа.

Кажу да не треба да наводе разлоге звог захтјева, јер су они видљиви кроз многе реализоване пројекте и активности на побољшању водоводног система у граду, а на задовољство свих грађана Требиња.

Они даље од градоначелника Мирка Ћурића траже да не мијења директора Радовића.

„Ако у овоме не успијемо остаје забиљежено да смо покушали ‘задржати’ свог директора и тиме му исказати велику подршку и захвалност“, наводи се у допису.

Спасоје Радовић именован је за директора „Водовода“ крајем 2016. године. Од његовог доласка на чело овог предузећа „Водовод“ послује позитивно, што није био случај до тада, значајно су смањени губици на мрежи који на почетку његовог мандата износили невјероватних 80 одсто, а завршени су и неки од веома важних капиталних пројеката за град међу којима је и изградња око 30 километара новог водовода и чак три нова резервоара.

Између осталих, завршена је изградња водоводног система лијевом обалом Требишњице чија је вриједност око 2.000.000 КМ, водоводни систем Подгљивље-Потклисје-Подвори чија је вриједност око 3.000.000 КМ, водоводни систем Школски центар-Мостаћи-Драженска Гора вриједан 1.000.000 КМ те водовод у насељу Богданића До и у селима Марић Међине, Десин село и Мионићи.

Извршена је и прва свеобухватна реконструкција постројења за пречишћавање отпадних вода чија је вриједност око 3.600.000 КМ, а у току је и изградња новог резервоара „Око“ чија је вриједност око 2.700.000 КМ.

Водовод је наставио и са улагањима у нову опрему и возни парк, укупне вриједности око 350.000 КМ.

Посљедњем засједању Скупштине Града Радовић је именован за новог начелника Одјељења за комунално-инспекцијске послове.

Требињеливе


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО