НИКШИЋ: Отворена бирачка мјеста

Локални избори данас се одржавају у Никшићу, а право гласа има 58.833 грађана – 393 више у односу на парламентарне одржане 30. августа прошле године.

Бирачка мјеста отворена су у седам сати.

Гласаће се на 138 бирачких мјеста, а још три ће бити отворена у затворима у Спужу и Бијелом Пољу и Истражном затвору.

На биралиштима, која ће бити отворена у седам, а затворена у 20 сати, обавезна је дезинфекција руку на улазу, поштовање прописане физичке дистанце и ношење маске, а грађани ће приликом увида у документа морати да спусте маску како би комисија извршила идентификацију.

На изборима учествује шест изборних листа, од којих су четири коалиције и двије партије.

Под бројем један је коалиција “Европски тим за Никшић“, коју чине ДПС, СД, Либерална партија и Патриотско-комитски савез, а предводи је Сања Дамјановић.

“Народни покрет – За васкрсење Никшића“ Миодрага Даке Давидовића је под бројем два, а “СДП – Срцем за Никшић“, чији је носилац Жељко Николић, под бројем три.

Коалиција “За будућност Никшића – Никшић одлучује“, чији је носилац Марко Ковачевић, је под бројем четири. Ту коалицију чине ДФ, СНП, Покрет “За живот Никшића“, Радничка партија, Уједињена Црна Гора, Југословенска комунистичка партија Црне Горе (ЈКПЦГ), Српска радикална странка, Покрет пензионера и инвалида рада и Социјалисти Црне Горе.

Коалиција Грађанског покрета УРА и нестраначких личности “Црно на бијело – Може Никшић“, коју предводи проф. др Татјана Ђуришић Бечановић, је пета на збирном бирачком листићу.

Под бројем шест је листа коалиције “Мир је наша нација – Заокружи слободу“, чији је носилац Момо Копривица, а коју чине Демократе, Демос, Покрет “Не дамо Никшић“, Партија пензионера, инвалида и реституције и “Пленум 083“.

Из Општинске изборне комисије су саопштили да очекују да ће прелиминарне резултате имати око 24 часа.

Свим грађанима који су уписани у бирачки списак, а налазе се на територији других црногорских општина, омогућен је долазак на бирачко мјесто, упркос забрани кретања из општине у општину. Грађани су дужни да приликом контроле припадницима Управе полиције, поред идентификационих докумената (лична карта или пасош), покажу и позив за гласање.

“У случају да га немају, као доказ могу понудити увид у бирачки списак са сајта biraci.me Провјера се може обавити и позивом на број цалл центра 19820”, саопштили су из МУП-а.

Претходне локалне изборе који су одржани 2017. године опозиција је бојкотовала, а учествовале су само двије партије – ДПС и СД, који су у протекле четири године вршили власт у Никшићу.

Тада је од уписаних 58.486 бирача, гласало 26.322, односно 45 одсто.

Вијести.ме


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО