Вучић о оптужбама Давидовића: То је рекао да би помогао Ђукановићу

Председник Србије Александар Вучић прокоментарисао је оптужбе које је на његов рачун изнео Миодраг Давидовић, наводећи да лидер Народног покрета из Црне Горе тим оптужбама помаже Милу Ђукановићу. Давидовић је раније данас, без изношења конкретних доказа, рекао да иза покушаја атентата на њега и владику Јоаникија, у децембру 2019, стоји Вучић.

Вучић је, у изјави за ТВ „Пинк“ из Абу Дабија, оценио да су то сувише крупне речи, које се не смеју изговарати на тај начин, јер нико не сме да се игра са тим.

„Када су ми говорили у полицији пред отварање споменика Стефану Немањи о броју полицајаца, мени није падало на памет да кажем да било ко је планирао атентат на мене. То су крупне речи. Тај човек може да говори шта хоће. Велика је нервоза због тога што Србија неупоредиво брже напредује од свих у региону. Велика је нервоза јер он мора да помогне Ђукановићу и то све прикривено. То је толико глупо и бесмислено, и желим да се захвалим епископу Јоаникију што је реаговао“, рекао је председник Србије.

Вучић је рекао да то није први пут, и да су га лично оптуживали и за убиство Оливера Ивановића, као и да је био убијеним лидером Срба са Косова и његовом породицом без обзира на политичке разлике.

„Када се буде испоставило да је све лаж, онда ће рећи да се ништа није догодило и идемо даље. Знате колико су оптуживали Милана Радојичића за убиство, а сада када и Приштина повлачи оптужницу, влада тишина. Лаж је постала главни метод, не оних који би да руше мене, него Србију“, истакао је Вучић.

Давидовић је, како су пренеле „Вијести“, на конференцији за новинаре рекао да је „атентат на њега и Јоаникија извела група која је извршила, према српској штампи, многа недела…“, а да је организатор Вучић.

„Србија не сме да штрчи…“

Вучић је истакао да Србија у последњих неколико година значајно брже напредује него друге земље у региону, док од светских званичника чешће чује да Србија не сме да штрчи, јер је потребан баланс…

Као доказ да Србија напредује, наводи да је наша земља пре пет година била четврта у региону по висини плата, а данас је убедљиво прва, за значајно нижим јавним дугом од, примера ради, Црне Горе.

„Када све то видите, уз то да смо први у вакцинацији, да градимо највише путева, пруга, болница… Коме је у интересу да то буде тако? Никоме.. Да ли сте чули некога од странаца по емитовању ‘Даре из Јасеновца’ да је рекао да је важно да се види страдање српског народа… Зар то није чудно?”, упитао је Вучић.

И то што је из једног његовог недавног интервјуа највише пажње привукло шта је рекао о истарском вину, истиче, само је сакрило да њих није „заболела“ малвазија, већ што се чуло о једном погром, о томе да је његов деда убијен само зато што је био Србин, да су све куће Вучића спаљене у последњем рату…

„Не да су Вучићи некоме нешто спалили. И Како онда да објасните да је Вучић злочинац? Није то слика коју ћете лако да прикажете“, рекао је Вучић.

Онда је, указује, најлакше водити кампању са свих страна, јер је важно да се Србија заустави.

„Србија мора да буде скромна и понизнија, не може да буде та која ће да дели вакцине, да буде успешнија… Као да смо баждарени да увек будемо примаоци помоћи, неспособни да нам земља иде напред, да не штрчимо, јер ако штрчимо — ‘оде глава’ у политичком смислу”, рекао је Вучић.

Циљ свих напада је, понавља, рушити Србију на више фронтова, вратити је у деведесете, двехиљадите, да поново оде на губитнички колосек, да не размишља о томе да буде снажнија и јача.

„То су кључни разлози за све приче“, закључио је Вучић, пренео је Танјуг.

Спутњик


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО