Просвјетни радници Српске: Осјећамо се постиђено и немоћно


Чланови Самосталног синдиката средњих школа и чланови Синдиката образовања, науке и културе РС ЈУ Гимназије Бањалука реаговали су на јучерашњу изјаву директора Републичко-педагошког завода Предрага Дамјановића.


Објаву преносимо у цијелости…

Бива тешких и мучних тренутака у раду сваког просвјетног радника, знају то и они који нису дио ове професије, али је црн јад и мучан јед када се отровна стријела одапне из институције која треба да је узор и морално упориште просвјети.

Изјава директора РПЗ-а (име не заслужује да му напишемо, кафкијански – да) да смо добијали плате које нисмо зарадили – срамна је и без части!

Осјећамо се постиђено и немоћно.

И питамо све, поготово власт, има ли институција изнад Завода и појединца над појединцем да позове на одговорност и извињење онога ко јавно негира и омаловажава? И, надасве, жалосно је да то помисли, а камоли изјави, директор институције која има увид у обавезе наставника и школа. У претходном периоду Заводу смо све вријеме слали седмичне извјештаје о свом онлајн-раду користећи се својим интернетом, телефонима и лаптоповима.

Наш рад је, и прије овог коронског периода, био омаловажан што се јасно уочава по општим ставовима друштва. Ако обрнете ситуацију, људи у образовању никада нису вријеђали друге сегменте друштва. Просвјета је онај дио друштва који учи вашу и своју дјецу да је, прије свега, битно бити частан човјек.

Посљедице коронског периода су јасне у изјавама надлежних…

Чланови Самосталног синдиката средњих школа и чланови Синдиката образовања, науке и културе РС ЈУ Гимназије Бањалука


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО