ОДБОЈКА – ИЗ БИЛЕЋЕ С ЉУБАВЉУ!

Дуги низ година је један од синонима за Билећу, у спортском смислу, била кошарка и Кошаркашки клуб Херцеговац (касније КК Хео).

Данас је то одбојка! Било да су у питању одбојкашице Херцеговца, или играчице које су своје прве одбојкашке кораке направиле у Билећи, постале су понос сваког грађанина нашег малог мјеста.

Док одбојкашице Херцеговца сасвим солидно и уз ограничена средства, наступају у Првој лиги РС, мало старије дјевојке нижу побједе широм државе и свијета.

Николина Албијанић (Херцеговац) Ирена Вукоје (Бимал Јединство) и Милица Бојовић (Херцеговац) чланови су јуниорске репрезентације Босне и Херцеговине, Тијана Бошковић (Езачибаши) је понајбоља одбојкашица свијета, док је њена сестра Дајана најбољи играч свог клуба у Турској (Кузеј Бору). Јована Биберџић (Бимал Јединство) је члан репрезентације БиХ и једна од најбољих одбојкашица у држави. Милица Ивковић (БЛ Волеј) је својевремено проглашена најбољом одбојкашицом РС и БИХ, члан је репрезентације. Тамара Витковић (Гацко) је такође репрезентативка БиХ и врло квалитетна одбојкашица. Поред њих ту је и Ана Вукоје (Мостар) члан једне од најбољих екипа у држави.

Узевши све наведено, једноставно можемо рећи да на свијету не постоји мање мјесто, а са више квалитетних и успјешних одбојкашица, као што је Билећа. Уз предани рад и подршку надлежних, надамо се да ће ова традиција развоја феноменалних спортисткиња да се настави, за понос свих нас!

Билећа Вијести Онлајн


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО