Додик у Требињу: Аеродром се гради, а безбједносни догађаји који су узнемирили јавност биће прошлост

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је Требиње стабилна локална заједница, што је предуслов да се реализују сви планирани пројекти.

dodik-tb-2021-2.jpg (152 KB)

– Драго ми је што се завршава духовни центар у Мркоњићима заједничким новцем Влада Србије и РС и локалне заједнице. Обилазница је нешто што ће се радити. Поред шпекулација око изградње аеродрома, од овога пројекта нема одустајања, о чему сам прије два дана разговарао и са предсједником Србије Александром Вучићем. Постоје неке формалности које су мало успориле реализацију, али све је застало помало због пандемије, што не желимо да нам буде изговор – истакао је Додик.

Додик је навео да му је драго што је Требиње лидер у реализацији пројеката подршке породици у РС, те што је посљедњих дана у овом граду посао нашло 40 радника.

Он је додао да су власти РС подржале многе пројекте у Требињу и радиле заједно на привлачењу инвеститора, те да ће тако бити и убудуће.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је навео да Требиње има и да ће и убудуће имати подршку републичких власти око свих важних пројеката.

Он је најавио градњу обилазнице око града, изградњу клиничког центра, аеродрома, а једна од тема разговора са српским чланом Предсједништва БиХ је била и шта град треба урадити како би било још више спортских клубова и како још боље искористити туристичке потенцијале југа Српске.

Састанку у градској управи присустовали су и директори ЕРС и Хидроелектрана на Требишњици Лука Петровић и Гордан Мишељић.

Прије састанка са локалним властима српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик састао се са руководсвом Полицијске управе Требиње.

Новинарима је рекао да ће бити ријешени сви случајеви који су у посљедње вријеме узнемиравали јавност у нашем граду.

– Безбједност је веома важна за сваку  заједницу, као и добра сарадња локалне заједнице и полиције, те нулти однос према било ком облику криминала. Догађаји који су узнемирили грађане Требиња биће рјешени, све се креће у правом смјеру, а они који се баве криминалним радњама сигурно ће мање имати сна, него до сада. Основни предуслов за стабилност друштва је стабилна безбједносна ситуација –  поручио је Додик. 

Радио Требиње


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО