У Црној Гори забрањена куповина поклона учитељицама за 8. март

ПОДГОРИЦА – Министарство просвете, науке, културе и спорта наложило је директорима основних школа да спрече организовање куповине поклона за 8. март наставницама и тиме прекину праксу која већ годинама важи у васпитно-образовним установама, пише Дан. У допису који је упућен директорима 2. фебруара наведено је да су се Министарству просвете обратили родитељи „приговором да се анимирањем путем вибер група скупљају новчана средства од ученика у сврху куповине поклона поводом одређених датума”.

У допису министарства се од директора тражи да у сарадњи са наставницима спрече ове активности будући да се не односе на васпитну и образовну функцију школе. Директорима је још једном скренута пажња да не смеју дозволити ни продају додатне литературе у школама.

Према оцени Слободана Савовића из Синдиката просвете, одлука министарства да забрани куповину поклона за 8. март учитељицама и наставницама је само на први поглед строга и хладна.

„Треба знати да је овај вредни празник наших уважених колегиница дама претходних година обесмишљен кичом и такмичењем ко ће купити скупоценији поклон и на тај извитоперен начин изразити љубав и пажњу”, навео је он, преноси Бета.

У Удружењу Родитељи, навели су да су мишљења подељена око ове одлуке. Кристина Михаиловић, из тог удружења, наводи да потез министарства генерално није лоша одлука, али да део родитеља сматра да за тим није било потребе.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО