У Требињу сахрањен Миленко Савовић – први панкер међу кошаркашима и први кошаркаш међу панкерима

Миленко Савовић легендарни кошаркаш Партизана рођен је у Требињу 1960 године, био је Југословенски и српски кошаркаш. Играо је на позицији центра.

Сениорску каријеру је почео 1977. године у Партизану. Са црно-белима је играо 12 сезона и био капитен. Након одласка из Партизана, провео је по једну сезону у шпанској Гранади и новосадској Војводини пре него што је завршио каријеру.

Савовић спада међу највеће легенде црно-белих, освојио је са њима три титуле првака Југославије, три Купа Радивоја Кораћа у вријеме када је то такмичење било међународно ФИБА такмичење, као и два Купа СФРЈ.

По доласку у Београд из Требиња, крајем седамдесетих година прошлог вијека, у годинама када је панк супкултура обузела готово цијели свијет, постаје један од првих београдских панкера, а у Гимназију је ишао са Срђаном Гојковићем Гилетом, фронтменом култног „Електричног оргазма“. Био је чест гост тадашњег клуба „Академија“, мјесту гдје су настајали многи панк рок бендови.

Савовић је преминуо у 61. години на ковид ођељењу требињске Болнице.

Сахрањен је данас у Требињу, у кругу најуже породице, а сахрани је присуствовао и његов кум и велики пријатељ Жељко Обрадовић.

Фото: Ж.М


Од легендарног кошаркаша опростили су се и навијачи Партизана уз поруку: „Заједно смо ту, упркос времену, за вјечну славу твоме имену“.

Требиње-24.инфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО