ТРИВИЋ:“Годинама су одбијали да усвоје Закон о поријеклу имовине и сад га предлажу; Не вјерујем у њихове искрене намјере“


Посланик ПДП у Народној скупштини Републике Српске Јелена Тривић не вјерује у искрене намјере лидера СНСД Милорада Додика, који је јуче позвао опозицију да заједно са властима учествује у креирању закона о испитивању поријекла имовине.

„Не вјерујем у ИСКРЕНЕ НАМЈЕРЕ ДОДИКА“ Тривићева о позиву лидера СНСД
Додик је, наиме, јуче након сједнице Извршног комитета СНСД најавио да је та странка финализирала Приједлог закона о испитивању поријекла имовине у Републици Српској, који ће бити послат на изјашњење свим парламентарним политичким странкама у РС. Он је рекао да је циљ да закон буде заједнички приједлог свих странака и да тек онда иде у Народну скупштину.

– Вјерујем да је то одговор на неке замјерке које смо имали од других партија. Вјерујемо да ће нам друге партије доставити своје мишљење, а било би добро да учествују и опозиционе политичке партије. Спремни смо да на бази овог приједлога разговарамо и о рјешењима у закону и да прихватимо оно што они мисле да би требало да буде суштина – рекао је Додик.

Аларм
Тривићева, међутим, не вјерује да је Додик био искрен када је рекао да жели да и опозиција учествује у креирању наведеног закона. Додаје да не вјерује ни да ће наведени закон да заживи, бар не на начин како би требао.

– Сама чињеница да тај закон предлаже СНСД, који је годинама одбијао тако нешто, пали аларм за узбуну. Било би смијешно да није жалосно, јер ако погледате саму структуру СНСД голим оком можете да видите да прво њихова имовина није у складу с њиховим редовним приходима и примањима – истиче Тривићева.


Истиче да након свих година политичке борбе између власти и опозиције не вјерује да позив СНСД по било којем питању може бити искрен.

Опозиција ће, како истиче Тривићева, у сваком случају сагледати наведени закон и у расправи у НСРС предложити одређене амандмане.

– Тада ћемо видјети да ли ће неко хтјети те амандмане да прихвати – каже Тривићева.

Представа за јавност
Истиче да сви требају бити свјесни да ће поменути закон, након што се донесе, остати у правној пракси у Српској, какав год он био, и да ће се кад-тад примјењивати.

– Искрено не вјерујем да ће га ова власт примјенити на адекватан начин. Ту сумњу је додатно подгријао шеф Клуба посланика СНСД у НСРС Игор Жунић, који се излетио изјавом како опозиција треба да се спреми. То ми је био доказ да ово јесте само представа за јавност и да се наведеним законом желе циљати одређени људи у опозицији. Жунићева изјава је била врло директна, отворена и недвосмислено је указивала на то да ће се тај закон користити за обрачун са опозицијом – закључује Тривићева.

Додаје да наведени закон не треба да се примјењује само на политичаре, иако од њих треба кренути, већ да има јако много оних који нису у политици, а енормно се богате.

Српскаинфо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО