ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ ДАНАС НА РАЗРУШЕНОЈ БАНИЈИ: Доноси помоћ за несрећне људе, сутра у посети манастиру Јасеновац

ЊЕГОВА светост патријарх српски Порфирије посетиће данас Банију и породице страдале у недавном земљотресу у Хрватској, а сутра Јасеновац.

Патријарх ће данас посетити становнике Баније страдале у децембарском земљотресу, заједно са епископом горњокарловачким Герасимом, а у организацији Митрополије загребачко-љубљанске и Српског народног већа (СНВ) у Хрватској, саопштено је из Српске православне цркве (СНП).

Долазак на Банију патријарх српски Порфрије започиње у Мајским Пољанама, где ће посетити контејнер породице Павла Куколече, а обићи ће још неколико страдалих породица у Мајским Пољанама и Глини, којима активисти СНВ с подручја Глине већ недељама несебично помажу.

Предвиђено је да након посете банијским породицама, у повратку у Загреб у бази Цивилне заштите Лекеник присуствује испоруци два велика и четири мања контејнера, који су донација СПЦ и Амбасаде Србије у Загребу.


Ова посета је, како истичу из СНВ-а, наставак помоћи коју СПЦ упорно и несебично од првог дана након земљотреса шаље становницима Баније, а усмерава се управо из Митрополије загребачко-љубљанске, са чијег чела долази нови патријарх и у координацији с хуманитарном иницијативом СНВ “Банија је наша кућа”.

Патријарх српски посетиће сутра Манастир Јасеновац на позив епископа пакрачко-славонског Јована.

Свештенство ове епископије дочекаће патријарха Порфирија у манастиру у 15.30 часова када ће бити служена доксологија.

Патријарх Порфирије јуче је посетио Српску православну гимназију Кантакузина Катарина Бранковић у Загребу.

Патријарх је Гимназију обишао седмог дана од како је, 19. фебруара, устоличен у трон београдско-карловачких митрополита и патријараха српских у Београду.

Novosti.rs


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО