Ко је мистериозна плавоока Српкиња коју је у Мелбурну видео цео свет

Недељу дана прошло је од нове победе Новака Ђоковића у финалу Аустралија опена, а на друштевним мрежама се не смањује одушевљење најлепшим кадром меча. Девојка са трибина у Мелбурну, скривена иза маске и традиционалне српске шајкаче, плавим очима је освојила свет. Спутњик открива ко је мистериозна девојка која је постала нови српски бренд.

„Сину јарко сунце из Мелбурна“, „Лепа као сан“, „…али те очи„, „Српкиње – најлепше жене икад“, „Шта се оно у Мелбурну сјаји“, „Погледајте те очи, женио би се сад – не бих трепнуо“, неки су од хиљада коментара који на друштвеним мрежама прате фотографију заносне плавуше.

Даница Благојевић - мистериозна девојка са трибина у Мелбурну

© ФОТО : СПУТЊИКУ УСТУПИЛА ДАНИЦА БЛАГОЈЕВИЋДаница Благојевић – мистериозна девојка са трибина у Мелбурну

Вероватно ће аутор последњег коментара бити разочаран, јер мистериозна девојка са плавим очима је већ удата.

То је прво што нам је написала о себи, када смо је пронашли (на Инстаграму).

„Да, ја сам та девојка са прелепим очима, хвала на комплименту, зовем се Даница Благојевић, удата за Александра Благојевића имамо троје деце, Николину која има 14 година, Амилију која је напунила 12 и Стефана који има 9 година“.

Даница додаје да има 41 годину, да она и супруг имају мали породични бизнис у Мелбурну, фризерски салон. Александар је фризер, а Дана, како је зову пријатељи, козметичарка.

Даница са породицом после литургије у Мелбурну

© ФОТО : СПУТЊИКУ УСТУПИЛА ДАНИЦА БЛАГОЈЕВИЋДаница са породицом после литургије у Мелбурну

Даница чије очи сијају као звезда по којој је крштена, рођена је у Мелбурну, где данас живи са породицом. Није нам открила из ког места у Шумадији су њени отац и мајка стигли у Аустралију, али нам је рекла да је шајкачу, која је привукла готово једнаку пажњу људи на друштвеним мрежама као њене прелепе очи, набавила у Србији.

„Шајкачу сам купила у Јагодини, када сам последњи пут била у Србији 2018. године. Била сам са породицом у посети рођацима, у посети земљи мојих предака“, каже Дана.

Питали смо је да ли иначе воли тенис или је само желела да уживо присуствује најважнијем спортском догађају који се одржава у њеној земљи.

„Наравно да пратим тенис! Играла сам тенис током целе младости, пуних петнаест година“, каже.https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1363436091097952256&lang=sr&origin=https%3A%2F%2Frs.sputniknews.com%2Fzivot%2F202102271124732921-otkrivamo-ko-je-misteriozna-plavooka-srpkinja-koju-je-u-melburnu-video-ceo-svet%2F&siteScreenName=rs_sputnik&theme=light&widgetsVersion=889aa01%3A1612811843556&width=550px

Даница Благојевић с поносом додаје и да лично познаје најбољег тенисера света:

„Упознала сам Новака Ђоковића када је први пут дошао у Мелбурн са својим тренером Дејаном Петровићем. Имам ту срећу да је Дејан мој рођак. Имао је школу тениса, заправо Тениски Клуб „Пума“ у Крагујевцу“, објашњава ова прелепа мајка троје деце.

Она додаје да је највећи Новаков фан од како га упознала, али и да љубав према тенису и маестралном Ђоковићу није први разлог што се прошле недеље нашла на трибинама.

Новак Ђоковић након освајања Аустралијан опена 2021.

© AP PHOTO / ANDY BROWNBILLНовак Ђоковић након освајања Аустралијан опена 2021.

„Волим да гледам уживо Нолета сваки пут када дође у Мелбурн, али ове године финале се играло на рођендан мог супруга. Изненадила сам га! Купила сам две карте да гледамо Нолета и тако прославимо“.

Дана каже да неће пропустити ни следећи гренд слем, долазак у Мелбурн парк када игра Ђоковић је – обавезан.

„Следеће године резервисаћу исте карте, иста седишта, носићу исту шајкачу и надам се, ако Бог да, Ноле поново побеђује у финалу“, каже Дана Благојевић.

Данина порука за читаоце Спутњика

© ФОТО : СПУТЊИКУ УСТУПИЛА ДАНИЦА БЛАГОЈЕВИЋДанина порука за читаоце Спутњика

На крају разговра за Спутњик она се свима који су коментарисали њену фотографију на друштвеним мрежама захвалила на лепим речима и комплиментима.

Спутњик


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО