Абазовић у Никшићу: Подржавамо Брђанина и смјене у ЦБ Никшић


„Позивамо све на мир и достојанствену атмосферу уочи избора у Никшићу. Потрудићемо се да свим активностима томе допринесемо. Мој апел је да будемо много одговорнији и да ове двије неђеље проведемо у миру, да грађани гласају за кога они мисле да је најбоље и ко ће најбоље моћи да одговори потребама грађана Никшића“


Абазовић у Никшићу након напада на активисту „За будућност Црне Горе“


Директор полиције, Зоран Брђанин, смијенио је начелника никшићког Центра безбједности и командира полиције, Тиха Горановића и Дарка Мађарића. То је казао потпредсједник Владе Дритан Абазовић који је јутрос дошао у Никшић због напада који се синоћ догодио на активисту коалиције За будућност Никшића, Луку Требјешанина, кога су, како су казали из те коалиције, непознатè особе попрскале бибер спрејем и претукли шипкама.

„Због свега што се дешавало у претходном периоду и најновијим инцидентом, без обзира што нијесмо ту да судимо ко сноси конкретну одговорност око свих ових ситуација, директор Управе полиције је јутрос смијенио начелника ЦБ Никшић и главног командира. Мислим да је то професионалан однос према послу, уколико не може у једном континуираном периоду да се одговори захтјевима из објективних или субјективних разлога, ја у тај дио не улазим“, казао је Абазовић.

Како је истакао подржава активности Управе полиције и новог директора, јер је то и политика безбједности Владе Црне Горе.


В.д. начелника никшићког ЦБ биће досадашњи начелник ЦБ Херцег Нови Драгољуб Пековић. Казао је да се нада смањивању тензија а уколико буде потребно за додатним активностима,Управа полиције, Агенција за националну безбједност су спремни.

„Ми ћемо координирати неколико ствари које имају за циљ да у потпуности успоставе контролу безбједносном ситуацијом. Не бих волио да неким неодговорним изјавама доливам уље на ватру“, казао је Абазовић.

Према његовим ријечима није никаква ванредна ситуација у Никшићу.

„Грађани су прилично насмијани,весели. Имају других проблема који се тичу затварање објеката и економских проблема“, казао је потпредсједник Владе.

Према његивим ријечима намјера им је била да он и неколико министара јутрос посјете Требјешанина, али пошто је младић пуштен из болнице дошао је само он.

„Позивамо све на мир и достојанствену атмосферу уочи избора у Никшићу. Потрудићемо се да свим активностима томе допринесемо. Мој апел је да будемо много одговорнији и да ове двије недјеље проведемо у миру, да грађани гласају за кога они мисле да је најбоље и ко ће најбоље моћи да одговори потребама грађана Никшића“, казао је потпредсједник Владе. Како је истакао грађани Никшића заслужују да избори и кампања протекну у фер и демократској атмосфери, а Влада осуђује сваки вид насиља, независно према коме се дешава и апелују да се открију налогодавци таквих акција.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО