Преминуо Војкан Борисављевић

Прослављени српски диригент, композитор и аранжер Војкан Борисављевић преминуо је у 74. години. Остаће упамћен као аутор хитова „Одисеја“, „Љубав је само реч“, „А сад адио“ и музике за ТВ серије „Сиви дом“ и „Врућ ветар“ и филма „Лајање на звезде“, јавља РТС.

„С тугом јављамо да нас је напустио маестро Војкан Борисављевић, великан музике с којим смо урадили сјајне концерте, пре свега у Сава центру, са хором и оркестром у децембру 2019. Почивај у миру“, написао је Момчило Бајагић Бајага на Фејсбуку.

Војислав Војкан Борисављевић рођен је у Зрењанину, 5. маја 1947. Компоновао је више од пет стотина песама за најпознатије југословенске певаче међу којима су Лео Мартин, Здравко Чолић, Ђорђе Марјановић, Мики Јевремовић.

Сарађивао је са ТВ Београд као музички сарадник и уредник од 1968. године. Учествовао је на већем броју музичких, позоришних и филмских фестивала у земљи и иностранству, где је више пута награђиван.

Добитник је награде „Дарко Краљић“ која се додељује од стране Удружења композитора Србије за музичко стваралаштво у домену популарне музике.

На Великој сцени Народног позоришта у Београду, 22. марта 2018. године одржао је ауторски концерт, назван „Моја одисеја“, а том приликом уручена му је поменута награда. Те године објавио је и истоимену књигу.

Аутор је песама „Одисеја“, „Љубав је само реч“, „А сад адио“.

https://youtu.be/6dhz8ROkPaw

Агенције/Н1


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО