Драган Ћоровић: Или нови Закон за борце или масовни протести!

“Можда смо управо ми борци најодговорнији за стање у којем смо се нашли, јер смо сами допустили да се на овај начин власт односи према нама”, каже демобилисани борац ВРС Драган Ћоровић, из руководства СДС Требиње.
“Једноставно смо након рата допустили да нас преваре дезертери и профитери, и да заузму високе позиције власти. Крајње је вријеме да се то промијени и да се у најмању руку промијени Закон о правима бораца у дијелу мјесечног борачког додатка у висини 10 КМ по мјесецу за све, без обзира на године старости. То је минимум који тражимо. У супротном треба организовати борце на мирне протесте у цијелој Републици Српској”, сматра Ћоровић.
“И није то никакво давање, јер су борци све дали за Републику Српску, него најмањи одговор Српске према нама”, каже Ћоровић и констатује да су проблеми борачке популације далеко шири.

“Проблем незапослених демобилисаних бораца је ова Влада најављивала на велика звона, а показује се да је то празна прича. Јавни позив који је расписан 12. фебруара 2021. године као акциони план под називом “Заједно до посла” требало би да ријеши 250 демобилисаних бораца и 50 дјеце погинулих бораца. Ако знамо да имамо око 15.000 незапослених демобилисаних бораца, а овај број је сигурно и много већи послије посљедица изазваних пандемијом, овом динамиком Влада не би ријешила проблем ни за 50 година”, сматра Ћоровић.

“Можда је ово задњи моменат да се борци јасније огласе и да покушају да системски и праведније ријеше бар питање борачког додатка, ако је све остало шарена лажа”, каже Ћоровић.

ИСТОК


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО