Црна Гора: Ухапшено осам полицајаца

ПОДГОРИЦА – Осам полицајаца и троје грађана ухапшено је због примања и давања мита, као и због злоупотребе службеног положаја и кријумчарења људи, саопштено је из Министарства унутрашњих послова (МУП) Црне Горе.

Хапшења су услиједила након што је Ођељење за унутрашњу контролу полиције, по налогу Вишег државног тужилаштва Подгорица, предузело низ мјера и активности, које су спровођене неколико мјесеци.

Ова лица су ухапшена због незаконитог поступања у вршењу полицијских послова и примјени полицијских овлашћења.

Ухапшени су Г.З, С.М, М.Љ. и О.М. из Центра безбједности Никшић, Т.Л. и Б.В. из Одјељења граничне безбједности Херцег Нови, П.И. из Одјељења безбједности Котор, полицијски службеник – приправник Д.Н. из Центра безбједности Будва, као и грађани Ђ.Н, М.З. из Никшића и Б.В. из Херцег Новог.

Вишем државном тужилаштву Подгорица полиција је поднијела извјештај – кривичну пријаву против 10 полицијских службеника, због постојања основане сумње да су починили више кривичних ђела примање мита, злоупотреба службеног положаја и недозвољени прелазак државне границе и кријумчарење људи.

Пријаве су поднесене и против три црногорска и два страна држављанина због постојања основане сумње да су починили кривична дјела давање мита и подстрекавање на извршење кривичног дјела примање мита.

СРНА


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО