Новак Ђоковић освојио Аустралијан опен

Новак Ђоковић освојио је Аустралијан опен, пошто је у финалу побиједио Руса Данила Медведева 3:0

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић освојио је титулу на Аустралијан опену, пошто је данас у финалу побиједио Руса Данила Медведева 7:5, 6:2, 6:2 за мање од два сата игре.

Српски тенисер је меч отворио на најбољи могући начин, направио је брејк и већ послије 10 минута игре имао је предност од 3:0.

Медведев је успио да смањи на 3:1, у наредном гему искористио је прву прлику за брејк и тако се вратио у први сет, освојивши три гема у низу.

У наставку су оба тенисера била сигурна на свој сервис, а нови брејк виђен је у 12. гему када је Новак одузео сервис Русу и освојио први сет.

На почетку другог сета Медведев је одузео сервис Ђоковићу, али је свјетски број један брзо вратио брејк и освојио четири гема у низу (4:1).

До краја сета Медведев је успио да освоји само један гем, у 8. гему дозволио Ђоковићу брејк лопте, које су уједно биле и сет лопте, а другу је искористио и повео 2:0 у сетовима.

У трећем сету Новак је држао све конце у својим рукама, одмах је одузео сервис ривалу и повео 3:0.

Борио се Медвдев, успио је да освоји два гема (5:2), али је Ђоковић направио још један брејк у осмом гему и искористио прву меч лопту за девету титулу на Аустралијан опену.

Ђоковић је у свом деветом финалу у Мелбурну дошао до деветог трофеја, што му је укупно 18. грен слем титула у каријери.

Он се тако приближио Швајцарцу Роџеру Федереру и Шпанцу Рафаелу Надалу, који имају 20 трофеја са највећих турнира.

Nezavisne novine


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО