Сасвим посебна прича

Филмска прича о љубави Ђорђа и Оливере Балашевић, њој је посветио најљепше пјесме

Смрт једног од омиљених кантаутора ових простора, легендарног Ђорђа Балашевића оставила је многе у тузи и невјерици.

Његови обожаватељи памтиће га бројним пјесмама уз које су одрастале генерације и које је оставио у наслијеђе, али и љубавној причи са супругом Оливером, која се нашла и у његовим стиховима.

Ђорђе и Оливера упознали су се још давне 1979. године, а он је њихов сусрет у више наврата описао филмским. Упознали су се случајно, а од првог се сусрета нису раздвајали дуже од неколико дана. Често је истицао како су сате проводили у шетњама и разговорима, а када би се морали одвојити силно би си недостајали, а ускоро су своју љубав окрунили браком.

“Отишао је на море, а ја у Зрењанин код мајке. Сутра увече он се јавља из Пуле, чујем у позадини тамбураши певају пјесме које је он наручио. Питам га зашто ме зове тако касно, било је око пола један у ноћи. А он каже: ‘Види, би ли се ти удала за мене?’ Почела сам се смијати као луда мислећи да је то још једна од његових фора. Тако је добио смијех умјесто одговора. Сутрадан ујутро нетко звони. На вратима – Ђоле”, испричала је Оливера прије неколико година за Глорију.

Оливера је једном приликом за Курир описала и њихово вјенчање које је било скромно.

“Каснили смо на властито вјенчање, тада је Јована већ била рођена, када смо се вјенчали, и ја сам због албума за дјевојчицу и слике жељела бити у бијелом, мислим да је то сан сваке дјевојке, а Ђоле је био непосреднији, он је имао траперице и прслук, тенисице наравно и ставио је беџ – Мупете. Зашто да не? Па то је он, на све друго не бих пристала”, испричала је Оливера.


Вјенчали су се у четвртак 7. маја 1981. године, недуго након што је Ђорђу преминула мајка. Вјенчани кумови били су им умјетници Биљана Крстић и Јосип Бочек, а Ђоле их је увјерио да снимају телевизијску емисију и да са собом обавезно понесу личне карте.

“Ја сам имала ужасну трему, а Ђорђе је причао вицеве чак и на својој свадби. Када су се отворила врата код матичара и зачули се звуци “Свадбеног марша”, дочекали су нас матичар и његова асистентица с лентама, а Ђоле је то прокоментирао:

‘Охо – види Мис и прва пратиља!’. Кад су питали има ли ко што пријавити, он је матичару пружио кључеве од аутомобила и рекао да нешто није у реду с лер-гасом, ауспух нешто не ради добро. И тако смо се ми ‘легализовали’”, испричала је Оливера за Курир.

У браку су провели 40 година и постали су родитељи троје дјеце – кћери Јелене и Јоване те сина Алекса.

новидани.цом


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО