Индонежанин платио 20 хиљада долара да би играо у Слободи из Тузле

Ногометаш из Индонезије „плаћа“ да би играо у тузланској Слободи! Трансфер Анвара Мифтаха Санија у тузланску Слободу један је од бизарнијих у Премијер лиги БиХ и то не само што фудбалери из Индонезије нису честа појава у европском фудбалу

Мифтах Анвар Сани има 25 година и долази у Тузлу из индонезијског понајбољег клуба Персита Тангеранг. Оно што је занимљиво, у реализацију трансфера укључила се амбасада Босне и Херцеговине у Индонезији и амбасадор Мехмед Халиловић, који је и службено и предао дрес ФК Слобода Мифтаху. „Амбасада је учинила све што је требало, а једна од најважнијих ствари је осигуравање улазне визе за господина Мифтаха, комуникација с клубом и сродном институцијом у Индонезији. Амбасада Босне и Херцеговине такође ће бити корисна и у будућности ако затреба. Одушевљени смо и надамо се да ће више играча имати више могућности да се придруже клубу у Босни и Херцеговини“, рекао је Халиловић.

Ипак, још чудније од свега су детаљи самог трансфера које је изнио портал Спорт Центар. Како пише тај портал Слобода неће потрошити ни марке на Санија, јер ће трошкове његовог боравка у БиХ сносити агенција која га заступа. И не само то – иста агенција ће уплатити тузланском клубу износ од око 20.000 долара због тога што је уопште “пристао” потписати једногодишњи професионални уговор с овим дефанзивцем. Како пише СЦспорт.ба Анвар Сани је заправо припадник индонезијске војске (ТНИ), а ослобођен обавезе према одбрамбеним снагама може бити ако потпише и одради професионални уговор у иностранству. Након што се врати у домовину – биће ослобођен даљњег служења војног рока. Слобода тако заправо чини услугу овом фудблеру, којему ће долазак у БиХ бити попут излета, јер ни у домовини није нешто посебно играо и у првенству је скупио тек 12 наступа.

Спорт/ Радио Сарајево/ Бљесак


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО