Породица Милошевић огорчена поновним одбијањем притвора за Марка Звијера – Претучени Душан сутра на разговору по позиву Тужилаштва

Основни суд у Требињу одбио је жалбу Окружног јавног тужилаштва и потврдио првобитну одлуку о одбијању притвора за Марка Звијера, осумњиченог за премлаћивање суграђанина Душана Милошевића. Како сазнајемо од Душановог брата Дејана, породица је огорчена на поновљену одлуку суда а додатно су погођени чињеницом да са породицом нико из Тужилаштва и суда није контактирао, штавише, нема одговора на телефонске позиве. Дејан Милошевић апелује на јавност да се не одазивају на позиве на нове протесте неких група и профила на Фејсбуку, а најављује да породица и пријатељи планирају поново протестовати испред Палате правде у Требињу.
Након одбијања жалбе Окружног јавног тужилаштва о изрицању притвора Марку Звијери, осумњиченом за премлаћивање и лишавање слободе Душана Милошевића, породица Милошевић је огорчена што нам потврђује Душанов брат Дејан. Он је за интернет магазин ”Моја Херцеговина” рекао да је ово ново разочарење и да, поред сумњи у рад Основног суда, они сада сумњају и у рад Окружног јавног тужилаштва, износећи сазнања да је надлежно тужилаштво написало лошу жалбу.

”Још једно у низу разочарења, након иницијалних сумњи у судство сада имамо информације да је и тужилаштво уложило веома лоше написан извјештај који је претходио првој одлуци. Имамо информације да су слабо написали и жалбу на првобитну одлуку. Да цитирам извор који нам је то јавио: “Онако је не би написало ни дијете из основне школе”. Не вјерујемо да ћемо се нагледати правде у Требињу, али нећемо одустати и употријебићемо све правне начине да насилници буду приведени закону.” – каже Дејан Милошевић за МХ.

Породица је, каже Дејан, разочарана јер су о одбијању жалбе чули из медија и да их нико није контактирао, а да на њихове позиве нема одговора.

”Нико нам није јавио ко нас заступа, ко је тужиоц. Јуче нам се нико није јављао на телефон око десет часова, за одлуку сазнајемо из медија. Потпуна бахатост и суда и тужилаштва.”

Дејан сумња да је истрага урађена тако да сви починиоци осим Жељка Вујовића, који је тренутно у бјекству, буду ослобођени кривице.

”Истрага је, чини ми се, урађена тако да једини кривац буде онај што је у бјекству, а да се остали ослободе кривице, тачније да се спасе.” – каже Душанов брат.

Дејан Милошевић каже да је његов брат Душан данас позван из Тужилаштва на састанак, али да данас није био у стању да оде у Требиње, што ће учинити сутра у јутарњим часовима. Породица најављује нове протесте те апелује на све да не организују никакве скупове без координације са породицом.

”Планирамо протест у Требињу, обавијестићемо све благовремено. Контактирали су мог брата из тужилаштва и позвали данас на састанак, он није у стању данас да оде па је помјерен за ујутру у 9. Желио бих да позовем људе да без координације са породицом не позивају на протесте, јер се јављају на друштвеним мрежама неки профили који позивају људе на протесте.” – рекао је Дејан Милошевић за наш магазин.

Одбијање жалбе је, нема сумње, додатно подгријало ионако узаврелу атмосферу у Билећи, становници ове мале општине су у шоку и невјерици, али и у страху од нових сличних напада.

Игор Сврдлин/ Моја Херцеговина


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО