Мурал посвећен Маринку Маџгаљу откриване је данас у пасажу између солитера на углу Влајковићеве и службеног улаза у позориште Атеље 212, у коме је прерано преминули глумац био стални члан ансамбла до 2012. године.

Откривен мурал посвећен Маринку Маџгаљу!
Аутор мурала Милан Милосављећ познатији је под псеудонимом Дерокс.

Маринкова колегиница и пријатељица Слобода Мићаловић, после откивања мурала, огласила се на Инстаграму поделивши мурал на којем пише „Фалиш ми ти“.

На иницијативу Маринкових пријатеља покушао сам да нашег познатог глумца представим на достојанствен начин. Сви на муралу препознају карактеристичан осмех којим је Маринко ширио позитивну енергију. То је знак да смо обавили одличан посао“, казао је Милосављевић.

Откривању мурала испред Атељеа 212 присуствовали родитељи Маринка Маџгаља и бројни пријатељи преминулог глумца, међу који асу били Огњен Амиџић, Андрија Милошевић, Марко Кон, Тихомир Станић…

Маја Ђиновић, Маџгаљева другарица из детињства, напоменула је да је идеја о муралу потекла од глумчевих пријатеља из школе са класе на Академији, из позоришта…

„Већ четири године планирам данашњи догађај. Сакупила сам све дозволе станара оближњих зграда, Атељеа 212. Где год сам се обратила за помоћ изашли су ми у сусрет и јако сам срећна што је на данашњи Дан пријатељства и љубави према Маринку откривен овај мурал. Маринко је волео људе око себе на посебан начин и прилично сам сигурна да таквог човека никада више нећу упознати“, казала је Ђоновић.

Мурал Маринку Маџгаљу се налази поред оних који су посвећени легендарним глумцима Зорану Радмиловићу и Бори Тодоровићу.

Извор: Курир.рс Фото: Тањуг/Никола Анђић


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО