ЕРС поништава набавку намјештаја за Петровића и Влатковића

ТРЕБИЊЕ – У „Електропривреди Републике Српске“ (ЕРС) одлучили су да пониште набавку намјештаја за кабинет генералног директора Луке Петровића и извршног директора за инвестиције и развој Јовице Влатковића.

Након што је ЦАПИТАЛ данас објавио тендер да Петровић за себе и извршне директоре набавља столове од ораховине и кожне фотеље, из ЕРС-а су вечерас саопштили да ће поништити набавку „јер су уочили недопустиве пропусте у документацији“.

У ЕРС-у кажу да намјештај у канцеларији Луке Петровића, као и у канцеларији за састанке, није мијењан већ 16 година и да „генерални директор нема намјеру ни да га мијења у скорије вријеме јер му служи сврси“.

“Тачно је да је МХ ЕРС покренуо набавку намјештаја за кабинете чланова Управе, односно извршне директоре за инвестиције и развој и техничке послове, као и за запослене у новом сектору јавног снабдијевања. Тачно је и да је у тендерској документацији направљена грешка, али и да су након рада унутрашње контроле на прегледу документације уочени недопустиви пропусти због чега је јуче 11. фебруара донесена и реализована одлука о поништењу набавке, а која је објављена дана 12. фебруара на сајту јавних набавки”, навели су у ЕРС-у.

Међутим, до објаве овог текста, на сајту јавних набавки још није објављено обавјештење о поништењу набавке намјештаја. Тендер је мијењан јуче али само на начин да је додат одређен намјештај у спецификацију и продужен рок за пријаву понуђача.

Подсјећамо, портал ЦАПИТАЛ објавио је данас текст „Док чека поскупљење струје, Петровић наручује кожне фотеље, столове од ораховине и „бешумне ладице“.

У објављеној набавци је наведено да је ЕРС-у нови намјештај потребан за канцеларије генералног директора Луке Петровића и извршног директора за инвестиције и развој Јовице Влатковића, као и за друге канделарије у Требињу и Бањалуци.

ЦАПИТАЛ: Свјетлана Шурлан


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО