Додик у Добоју најавио бојкот општих избора у БиХ 2022.

  • СНСД ће почети активности да бојкотује и онемогући изборе у Републици Српској 2022. Ово нису фер и законити избвори, нећемо да учествујемо у таквим изворима – рекао је Додик.

Додик најавио бојкот општих избора у БиХ
Он је ово рекао након састанка са однедаво кључним људима СНСД-а у Добоју Обреном Петровићем и Борисом Јеринићем, након што је ЦИК БиХ поништио изборе на већини бирачких мјеста у том граду, због утврђених неправилности и кршења изборног закона.

Милорад Додик је рекао да је одлука ЦИК, којом су поништени избори у Добоју и Сребреници, припрема за опште изборе у којма они желе да мешетаре.

Додик тврди да је ЦИК данас поништила изборе само на српским бирачким мјестима, али није у већински бошњачким, односно тамо гдје су побиједили бошњачки кандидати.

– Ради се о срамној коалицији Шаровића и Бореновића и њиховој издаји – рекао је Додик у Добоју.

Додик тврди да је све у функцији бошњачке политике у Сарајеву „која овде жели да креира односе“.

– Грађани Добоја и Сребренице нису имали исти третман као остали. Дакле, СДС, ПДП, Шаровић, Бореновић и њихови вајни стручњаци који се хвале без доказа, су одлучили да направе договор са Бошњацима. Шаровић и Бореновић су проблематизовали изборе у Добоију, а Бошњаци у Сребреници. Ми ћемо се жалити Суду БиХ, мада је то бесмислено. Ни по чему се не разликује од оне коју смо учили 500 година под Турцима – кадија те тужи, кадија ти суди.

У овим околностима, СНСД ће почети активности да бојкотује и онемогући изборе у Републици Српској 2022. Ово нису фер и законити избвори, нећемо да учествујемо у таквим изворима – рекао је Додик. Поручио је да ће СНСД и Борис Јеринић побиједити и на поновљеним изворима у Добоју.

– Госпођа која се представља као да представља српски народ, удата је за Бошњака у Сарајеву. Неко ће рећи какве то има везе. Ма немојте? – рекао је Додик.

За чланове ЦИК, Додик је рекао да су били политички ангажовани, иако је то законом забрањено.

– У Сребреници су поништили српска бирачка мјеста, а потврдили Бошњачка. Знате каква морате да буде фукара од Србина, да то урадите. То је доказ политичког полтронства и ништа друго – рекао је Додик.

Додик је коментарисао и тврдње ЦИК да је излазност у појединим мјестима у Добоју била огромна и да се гласало на мање од минута, по гласачу.

– Је ли то забрањено? Гдје то пише да је забрањено? Такође, игра се Лига шампиона и локална власт те земље каже да нема публике. И нема је. А ЦИК данас каже да су се морале поштовати изборна правила, без обира на епидемиолошке ствари. То су све агументи који су извучени ко зна одакле. Апсолутна мизерија су српски представници тамо. За Бошњаке замо да су тамо оставили оног свог члана, који као воштана фигура тамо стоји годинама и наређује шта ЦИК да ради – каже Додик.

(БН/Српскаинфо)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО