Чим падне снијег Војо пали трактор: На радост дјеце али и свештеника (ВИДЕО)

И тако већ седму годину заредом…

Снежна авантура житеља Радаљевог Поља сваке године све је бројнија

Радаљевско поље код Ивањице окупирали су малишани у несвакидашњем обичају који већ седам година негују током празника, преноси Инфолига.

Ове године су са нестрпљењем очекивали снежне падавине како си се у колони санки дугој око педесетак метара провозали крајем.

На челу је трактор који раздрагану дечицу полако вуче у традиционалној празничној вожњи након које уживају уз чај и слаткише а родитељи уз кувано вино и врућу ракију.

Снежна авантура Радаљеваца сваке године све је бројнија, а покретач овог несвакидашњег дружења је Војо Тошовић који каже да му је највеће задовољство на овакав начин започети годину.
А у вожњи је са радошћу учествовао и свештеник Аранђел Петровић. Како каже, срећа је да у овом месту има много деце, примера ради, за Детињце се у цркви окупи и до 70 деце.

Како кажу, долазе и деца из околних места, а сад се већ и сами договарају преко друштвених мрежа, а Воја, чим падне први снег, запиткују кад ће да се возе.

Родитељи су пресрећни јер сматрају да је ова вожња начин да деца заволе зиму и оживе чари промрзлих прстића, црвених носића и бескрајне радости на снегу. А како се види на снимку, са млађом децом на санкама седе и родитељи, да и они оживе сећање на детињство, а весели „возић“ прате и радознали кучићи.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО