Љубица Брењо из Невесиња студент генерације ПМФ-а у Новом Саду

Сенат Универзитета у Новом Саду додијелио је награду ′′Студент генерације из области природно-математичких наука′′ Невесињки Љубици Брењо.

Као студент Департмана за хемију, биохемију и заштиту животне средине Природно-математичког факултета Љубица је индекс пунила чистим десеткама и више пута је награђивана на нивоу Универзитета.

Основно и средње образовање стекла је у Невесињу и постала носилац дипломе Вук Караџић. Основне академске студије Хемијског факултета у Новом Саду уписала је 2016. године. Током школовања била је стипендиста Фондације ′′ Милан Јелић ′′ и добитник бројних награда Универзитета. Требало је да учествује на Међународној хемијској олимпијади у Бејруту, али је због ситуације са корона вирусом отказано такмичење. У јулу 2020. године завршила је основне академске студије са просjечном оцjеном 10,00 потврдивши квалитет, љубав и жељу за студирањем хемије. Наставила је рад на надоградњи знања кроз мастер студије органске хемије на свом факултету. Говори њемачки, француски и енглески језик.

Радио Невесиње


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО