Ватрогасац из Србије нокаутирао полицајца из БиХ

Челична песница српског бокса, 31- годишњи Марко Николић наставио је златни низ на профи сцени против Ермина Авдића из БиХ, на којој од како је крочио не зна за пораз.

Тријумф „број 27“ уписао је на профи бокс ревији која је одржана у српској пријестоници у дворани „Милан Гале Мушкатировић“

Због познате епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона изостала је публика са овог догађаја, али су све борбе као и главна у којој су водећи актери били Николић и његов противник из Босне и Херцеговине Ермин Авдић емитовани у живом преносу на ТВ Арена Fight.

Иако је мук замијенио френетично навијање љубитеља племените вјештине сјајна представа бокс ратника није изостала. Главна борба у полутешкој категорији између ватрогасца и полицајца, односно Николића и Авдића трајала је половину од планираног, прецизније четири од осам рунди, јер је српска челична песница на половини меча успио да класичним нокаутом, десним крошеом баци противника на под.

Код Марка пуно симболике и судбине. Тачно прије два мјесеца (18. септембра 2020) одбранио је ЊБЦ појас шампиона Медитерана у судару са полицајцем из Француске.

Поново датум да бројем 18 и нова побједа и поново против полицајца. Наиме, на профи ревији на Дорћолу снаге је требао да одмјери са Холанђанином Фафруком Дакуом, али до те борбе није дошло јер је вече уочи лета за српску пријестоницу Даку отказао због тога што је позитиван на вирус корона.

Услиједила је брза потрага за замјеном, новим противником и ту је судбина умијешала своје прсте, избор је пао на полицајца из БиХ Авдића.

„Сремао сам се за једног, а дан уочи меча добио сам другог противника о коме нисам знао ништа. Нисам очекивао да ћу овако лако да победим, јер Авдић је имао око 180 аматерских борби, 20 профи. Освојио сам важне рејтинг поене који ми отварају врата у ЊБЦ, односно доносе велику шансу да ми ова кровна организација дозволи да се на пролеће 2021. борим за Силвер интернационал титулу. Због не познавања противника мислио сам да ме очекује рововска борба. Нокаут долази сам по себи, али радио сам на томе. Срећан сам учинком, сада идемо даље у нове победе, циљ ми је нова титула, већа од ове коју имам. Радио сам напорно протеклих месеци са кондиционим тренером Стеваном Јовановићем и менаџером Луком Поповићем којима се веома захваљујем на свему, специјално Луки јер је експресно решио проблем са отказом противника. Ако имате сјајн тим уз себе, као што ја имам, онда је одмах лакше и ни једна препрека није непремостива. Хвала свима који су били и који су увек уз мене, породици, спонзорима као и председнику Боксерсог савеза Србије Ненаду Боровчанину који је много учинио за овај догађај, начелнику Управе за ванредне ситуације Радету Милошевићу и Градском Секретаријату за спорт који је помогао организацију аматерских уводних мечева у овој бокс ноћи на нашем Дорћолу“ рекао је Марко Николић.

Он је познат по томе што су његови изласци у ринг увијек тематски и посебни, са причом. Овај пут изашао је уз нумеру „Лазарица“ коју је извео пјевач Урош Живковић, а коју је написао Александар Аврамовић.

Прије главне борбе између Николића и Авдића, одржане су уводне борбе, у којима није изостала атрактивност и све чари које чине овај спорт толико вољеним широм планете.

У првом мечу суперперо категорија (до 58,850 кг) Ерсан Гурдијељац из Новог Пазара савладао је Арнолда Тота из Бечеја 2:0.

(б92/ББС)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО