Братић: Сарадници ће бити људи од струке


“Ниесу и неће бити бирани по националном и партијском кључу. Нити знам којој партији или националности припадају, ни да ли су партијски ангажовани уопште, нити бих их то питала“, казала је Братић

Редитељ Никола Вукчевић требало би да буде државни секретар за сектор културе, а он је пристанак на ту позицију условио и са неколико захтјева.

Међу њима су очекивање да ће сједиште ресора културе остати на Цетињу, јавне конкурсе за руководиоце културе и мандатна мјеста, а не да као до сада буду именовани.

Такође је тражио да нова Влада за културу одвоји више новца, рекао је незванично један од саговорника “Вијести”.

У Министарству просвјете, науке, културе и спорта требало би да буде и секретар за просвјету.

Министарка Весна Братић јуче није жељела о кадровским рјешењима. Она је рекла „Вијестима“ да разматра више персоналних рјешења за своје најближе сараднике – државне секретаре.

Братићева је казала и да се ради о људима од интегритета и струке.

“Нијесу и неће бити бирани по националном и партијском кључу. Нити знам којој партији или националности припадају, ни да ли су партијски ангажовани уопште, нити бих их то питала. Критеријуми су искључиво стручне референце и интегритет”, казала је Братићева.

Од својих будућих најближих сарадника очекује, рекла је, да ће, уз тимски рад, заједнички превазићи наслијеђене тешкоће.

„Оно што је добро, наставићемо и надоградити“, закључила је Братићева.

Вукчевић је и ванредни професор Филмске и ТВ режије на ФДУ Цетиње, гђе је ангажован од 2000. године.

Он јуче није желио да коментарише ту информацију.

Александар Ашанин један је од кандидата за државног секретара.

Ашанин је основне студије завршио на Политехничком факултету Аристотеловог Универзитета у Солуну, на Одсјеку инжењера архитектуре. Активно се бави архитектонском и урбанистичком праксом од 2007. године. Од 2014. похађа докторске академске студије на Архитектонском факултету Универзитета у Београду.

Он је казао “Вијестима” да је прихватио предлог да буде генерални секретар у Министарству урбанизма и просторног планирања, али да то није званично док га Влада не именује. Рекао је да је то велики изазов за њега с обзиром на стање у том ресору.

Дипломирани политиколог Раде Милошевић, такође се помиње као кандидат за државног секретара.

Он је као кадар Грађанског покрета УРА, током прелазне Владе 2016. године, био је директор Завода за запошљавање.

Нови генерални секретар Владе Божо Милоњић је познат јавности као адвокат. Он је, између осталог, био правни заступник и покојног митроплита црногорско-приморског Амфилохија.

Нова главна преговарачица са ЕУ Зорка Кордић била је генерални директор за координацију стратегија у Министарству европских послова.

На ту позицију именована је у априлу 2017, након двије године дипломатске службе у Мисији Црне Горе при Европској унији на позицији II секретара у Канцеларији главног преговарача.

Рад у Министарству вањских послова започела је у Генералном директорату за конзуларне послове и дијаспору, уз ангажман у Амбасади Црне Горе у Лондону на мјесту III секретара за конзуларне послове у периоду јун-септембар 2012….

Шефица кабинета предсједника Владе Здравка Кривокапића – Ивана Маловић, власница је предузећа “ИДФактор”, а по образовању је магистар међународне економије.

На њеном Линкедин профилу наводи се да је радила и у компанијама “Пивара Требјеса АД” и “Црногорски Телеком”.

Vijesti.me


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања