Тарзан остаје у Србији!

„Србија ће повући одлуку о протеривању амбасадора Црне Горе у Србији Тарзана Милошевића. Добри односи с Црном Гором су нам изнад свега“, рекла је Брнабић.

У Београду је одржан нови састанак државног врха о односима у региону. Састанак је почео у 18 часова, а на њему су били председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и министар спољних послова Никола Селаковић.

У суботу амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић проглашен персоном нон грата и од њега је затражено да напусти Црну Гору.
Неколико сати касније власти у Србији узвратиле су реципрочном мером и амбасадора Црне Горе у Београду Тарзана Милошевића прогласиле такође непожељном особом и дале му рок од 72 сата да напусти Србију.

Брнабић је након састанка у Београду рекла да смо поступили у складу с Бечком конвенцијом, али ипак договор је да пружимо руку сарадње и пријатељства.

„Време за пријатељство са Црном Гором“, рекла је Брнабић и додала да их председник Вучић моли да још једном размотре одлуку.

„Србија ће повући одлуку о протеривања амбасадора Црне Горе у Србији (Тарзана Милошевића). Добри односи с Црном Гором су нам изнад свега“, рекла је Брнабић и додала да је договорено да се одлука повуче још вечерас.

„Морамо да покушамо да дамо шансу партнерству, пријатељству и сарадњи. Први разлог је регионална стабилност и сарадња, партнерство с Црном Гором. То је високо на лествици приоритета Владе и председника Србије, други разлог је што су 30 одсто становништва Црне Горе Срби“, додала је.

Брнабић се нада све бољим и одличним односима с Црном Гором.

Она је рекла и да су грађани Србије важан чинилац за економију Црне Горе.

„Ми ћемо повући једнострано одлуку о протеривању амбасадора из Србије и то ћемо урадити вечерас, као акт добре воље, као пружену руку пријатељству и сарадњи за убудуће“, истакла је премијерка.

(Агенције)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО