ПОРУКА ЕПИСКОПА СЕРГИЈА „Људи се лијече на интернету, а патријарха бирају на друштвеним мрежама“


„Вријеме је да се свијет пробуди,“ поручио је Епископ бихаћко-петровачки и рмањски Сергије поводом почетка Божићног поста.

Епископ бихаћко-петровачки и рмањски Сергије упозорио је на смутно вријеме у којем се људи лијече на интернету, а патријарха бирају на друштвеним мрежама, те указао на потребу да се свијет пробуди и приближи Богу.

„Вјерујемо аналитичарима, не вјерујемо светитељима, уздамо се у кризне штабове, а заборављамо Господа“, истакао је епископ Сергије поводом почетка Божићног поста.

Владика је нагласио да је почетак поста прилика да сви погледају у своје срце и врате се ономе који је човјека створио из ништавила.

Према његовим ријечима, у ово смутно вријеме човјек се, изгледа, узда само у човјека, непрестано изокреће стварност не би ли тако умањио сопствену одговорност, јер је лакше за све невоље оптужити другог човјека или вирус, него загледати се у понор сопствене душе.

„Због тога тумарамо стазама историје, изгубљени у лавиринту пандемије, окрећући се свакоме сем Богу, а Бог као Бог, само ћути и гледа, чекајући наше покајање“, навео је владика.

Он је подсјетио и да би народ рекао: „Какви смо, добро нам је“.

„Лажемо себе ако кажемо да бринемо за човјечанство, а не видимо невољу брата свога. Лажемо себе ако тврдимо да смо Божији, а све своје наде полажемо у човјека. Обмањујемо себе да смо Христови, ако нам је новац милији од љубави, одијело од тијела, тијело од душе. Предубок је понор који смо сами себи ископали“, упозорио је владика Сергије поводом Божићног поста.

Владика је нагласио да је вријеме да се свијет пробуди и врати Господу и пожелио свима срећан и благословен Божићни пост, објављено је на „Фејсбук“ профилу Епархије бихаћко-петровачке.

„Господ нека нам прашта, не по покајању нашем, већ по милости својој“, нагласио је владика Сергије.

(Срна)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО