Ратним војним инвалидима у Федерацији БиХ додијељени нови аутомобили

Кључеви 28 аутомобила које је Влада ФБиХ осигурала и ове године, уручени су данас ратним војним инвалидима. Приликом уручења бившим борцима се обратио и премијер Фадил Новалић.
„Наше опредјељење је да најрањивијој категорији осигурамо све што је у нашој моћи иако смо свјесни да је ово минимум у односу на оно што сте ви дали за слободу и независност наше државе“, рекао је Новалић.

Кључеви аутомобила су уручени стопостотним инвалидима прве категорије и прилагођени су њиховим потребама, а предсједник Савеза ратних војних инвалида Мујо Агановић је поздравио континуитет у додјели.

„Аутомобили који се додјељују овој категорији су крвљу стечени, они нису луксуз. Ово је минимум што држава може и треба дати овој категорији“, рекао је Агановић.

Влада Федерације БиХ је набавила 50 аутомобила у 2020. години намијењених за ратне војне инвалиде, а данас је уручено 28 кључева аутомобила. Ових 50 аутомобила је коштало скоро 1.500.000КМ, а цијена једног овако прилагођеног аутомобила је 29.950 КМ.

Данашње уручивање кључева прилагођених аутомобила је наставак активности Владе ФБиХ и Федералног министарства за питања бораца и инвалида, а директор фирме Порсхе БХ д.о.о. Сарајево Сенад Оловчић је изразио жал што с њима данас није био и министар Салко Букваревић који је љетос преминуо усљед заразе коронавирусом.

„Сигуран сам да ћете бити задовољни возилима која ћете данас добити на кориштење, но желим изразити жаљење што с нама није министар Букваревић који је овој идеји дао велики допринос“, рекао је Оловчић.

Фадил Новалић је на крају поручио да ће Влада ФБиХ увијек бити уз оне који су се борили да сачувају ову државу и да ничим не могу довољно да им захвале.

„Као Влада ФБиХ смо били категорични и приликом израде овогодишњег ребаланса буџета да не дирамо у већ одређену висину износа намијењену за наканде и права борачке категорије, чак смо их и повећали у септембру ове године“, рекао је он.

Кликс


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО